Ja, ik wil

door Bert van Kessel

Trouw niet voor je veertig bent…. Een bekende hit van De Havenzangers. Maar als je dan toch overstag gaat, maak er dan de mooiste dag van je leven van. Met alle toeters en bellen. Natuurlijk is het een hele bijzondere dag. Maar ga nou niet zeggen dat zo'n trouwdag nooit meer overtroffen wordt. Er komen vast en zeker nog wel meer dagen die blijven kleven aan je lange termijn geheugen.

Bij het 'jawoord' hoort een speciale locatie. Zo is er bij ons genoeg te kiezen. De gemeente Zaltbommel heeft onlangs het Van der Valk Hotel langs de A2 toegevoegd aan de lijst van officiële trouwplaatsen. Het bedrijf had er zelf om gevraagd. Dat snap ik. Het is commercieel gezien een goede zet. Voortaan alle activiteiten onder een dak. Bovendien kan het bruidspaar op de foto met de welbekende toekan. En niemand hoeft het over de Bob te hebben. Iedereen blijft gewoon lekker pitten.

Naast de bekende plekjes, kunnen stelletjes ook op het water in het huwelijksbootje stappen. Op het dek van Partyschip Domani met als ligplaats De Zandmeren in Kerkdriel. Omgetoverd tot The Love Boat. Iets verderop is Restaurant Dukdalf gehuisvest. Ook een verrassende locatie met een verworven trouwstatus.

Om een huwelijk te sluiten heb je ook een BABS nodig. Oftewel een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Hierin hebben Zaltbommel en Maasdriel elkaar wel gevonden. Zij presenteren nagenoeg dezelfde lijst. Toch een belangrijk persoon bij de ceremonie. Maar wie kies je?

Trouwen kan ook gratis. Op beide gemeentekantoren en in de ondertrouwkamer van Kasteel Neerijnen. Er kan ook op een andere plek dan voorgeschreven gehuwd worden. In de schuur achter het ouderlijk huis of in de bedrijfskantine? Maar welke BABS neemt er nou achter het spreekgestoelte plaats? Soms, als aan de eisen wordt voldaan, kan er ook een eigen persoon voorgedragen worden. Wordt het dan iemand die jij kent of degene die ik wil? Het eerste twistpunt is geboren. Als dat maar goed gaat!

Meer berichten