Voor alle eenzame mensen gaat initiatiefnemer Hans van Schijndel in Dorpshuis de Kil op tweede kerstdag een heerlijk kerstdiner klaarmaken. Daarmee hoopt hij dat vele zijn voorbeeld zullen volgen als een heuse 'Super Santa'.
Voor alle eenzame mensen gaat initiatiefnemer Hans van Schijndel in Dorpshuis de Kil op tweede kerstdag een heerlijk kerstdiner klaarmaken. Daarmee hoopt hij dat vele zijn voorbeeld zullen volgen als een heuse 'Super Santa'. (Foto: Robert van Dijk)

Kerst vieren met gelijkgestemden

Hans van Schijndel uit Zaltbommel heeft samen met Aart van Wijk SuperSanta Nederland in het leven geroepen. Van Schijndel had na een eenzame kerst door zijn eigen persoonlijke omstandigheden het idee dat dit andere mensen niet meer zou moeten overkomen. Zelf was hij gewend om voor de hele familie te koken en haalde altijd zijn huis vol met mensen. Dat ene jaar was dat niet mogelijk en er bekroop hem de gedachte dat er wel meer mensen in hetzelfde schuitje zouden kunnen zitten. Een idee was geboren.

door Robert van Dijk

Hurwenen - De Zaltbommelse ondernemer staat graag in de keuken en het organiseren zit hem ook in het bloed. Het plan was om voor zoveel mogelijk mensen een kerstdiner te bereiden. Die mensen zouden allemaal een 'gedeelde smart' moeten hebben en zo elkaar kunnen vinden aan tafel. "Ik heb Dorpshuis de Kil bereid gevonden om hun locatie beschikbaar te stellen en ga daar op tweede kerstdag een fantastisch diner koken voor een volle zaal." Een ieder die zich eenzaam voelt of wellicht te weinig te besteden heeft om een heus kerstdiner te bereiden is van harte welkom. SuperSanta nodigt je van harte uit om aan te schuiven om samen met gelijkgestemden te genieten van een gratis kerstdiner.

Van Schijndel wil ook de feestdagen uit de stress-sfeerhalen. "Als ik zie in welke bijna overspannen toestand de mensen aan het shoppen zijn in de supermarkten voor de feestdagen, dan denk ik jonge, jonge dat kan best minder. Ik heb taferelen gezien waar mensen elkaar naar het leven stonden voor de laatste stronken prei in het schap." Probeer eens wat vaker om te zien naar elkaar, is zijn tip voor de feestdagen. "Het klinkt als een cliché maar denk er maar eens over na als je jezelf in de winkelende massa gaat begeven." SuperSanta kan meer zijn dan een diner koken voor wildvreemden, er zijn ook mensen die andere uitnodigen voor een filmavondje. De initiatiefnemers van SuperSanta hopen hetzelfde effect uit te kunnen rollen als het fenomeen Burendag. Er is een facebookpagina waar informatie te vinden is over dit mooie initiatief. Je kunt ook lid worden van deze openbare facebookgroep: SuperSanta Nederland.

Voor het initiatief in de Kil kun je je aanmelden via de Voedselbank, het buurtzorg-buurtteam, maatschappelijk werk en het e-mailadres supersantanederland@gmail.com. Natuurlijk kun je ook mensen opgeven waarvan je vindt dat deze in aanmerking komen voor deze mooie middag op tweede kerstdag in Hurwenen. De middag duurt van 16.00 tot 21.00 uur in Dorpshuis De Kil, Dorpsstraat 5 in Hurwenen.

Meer berichten