Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari komen drie kunstenaars van het Kennemer Kunstgilde langs op kasteel Ammersoyen. Ze zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur.
Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari komen drie kunstenaars van het Kennemer Kunstgilde langs op kasteel Ammersoyen. Ze zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur.

Middeleeuwse schilders in kasteel Ammersoyen

In de tweede week van de kerstvakantie is er in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen een compleet middeleeuws schildersatelier ingericht.

Ammerzoden - Drie kunstenaars van het Kennemer Kunstgilde laten zien hoe er in de middeleeuwen geschilderd werd en hoe men verf in vele kleuren maakte. Ze richten een compleet middeleeuws schildersatelier in. In het atelier zijn ze actief aan het werk, tonen zij hun kunsten en geven uitleg aan volwassenen en kinderen. De kunstenaars bezoeken het kasteel op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het Kennemer Kunstgilde richt zich op schilderen en tekenen en onderzoek van materialen en technieken. Aan bod komen onder meer gotiek, miniaturen, Vlaamse Primitieven.

Het schildersatelier is ook interessant voor kinderen. Ze vertellen hen onder meer over de kunst van het maken van een familiewapen. Na afloop van hun bezoek aan het schildersatelier kunnen kinderen in de taveerne zelf een familiewapen maken.

Kleur in de middeleeuwen

De zalen van kastelen waren in de middeleeuwen rijk versierd met muurschilderingen en andere geschilderde versieringen. Ontdek in het atelier welke kleuren de kasteelbewoners in de middeleeuwen gebruikten voor het decoreren van het kasteel. Het Kennemer Kunstgilde zal kleurrijke familiewapens beschilderen en zal met name werken aan een grote muurschildering van familiewapens in de ridderzaal, zoals dat in de middeleeuwen mode was.

In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Op verschillende dagen is er een speciaal programma voor zowel volwassenen als kinderen. In de taveerne kun je je opwarmen met warme chocomelk of glühwein. En in de kasteelwinkel zijn mooie geschenken verkrijgbaar.

www.glk.nl/ammersoyen

Meer berichten