Slot Loevestein is in de kerstvakantie geopend van 23 december tot en met 7 januari van 11.00 tot 17.00 uur.
Slot Loevestein is in de kerstvakantie geopend van 23 december tot en met 7 januari van 11.00 tot 17.00 uur.

Wat kun je doen op Loevestein in de kerstvakantie?

Slot Loevestein is deze winter extra sfeervol. Van 23 december tot en met 7 januari zijn er tal van activiteiten op het kasteel. Er staat een 8 meter hoge kerstboom, er is een Kerstserviesquiz, 'Loevestein by Night' en er zijn workshops te doen. Hieronder vind je enkele activiteiten.

Poederoijen - Buiten de vesting staat een grote kerstboom. Iedereen mag iets in de boom komen hangen waar je vrolijk of gelukkig van wordt. Waar wordt jij vrolijk van? Lieve puppy's, scoren tijdens een wedstrijd, een goed cijfer op school? Maak thuis een mooi briefje of knutselwerk en kom hem bij Slot Loevestein in de boom hangen.

Grote Kerst Servies Quiz
De Kerstelfjes hebben al het servies op Slot Loevestein door elkaar gegooid. Daarom organiseren ze de Grote Kerst Servies Quiz. Weet jij hoe de tafel werd gedekt in drie verschillende tijdsperiodes? Al het servies ligt op een grote hoop. Onder leiding van de gids mag jij raden in welke periode de borden, het bestek en de glazen thuishoren: de riddertijd, gevangenentijd of soldatentijd? Als de tafels gedekt zijn, hoor je meer over het Kerstfeest in de middeleeuwen. En denk je dat Hugo de Groot in 1620 eenzaam in een tochtige kamer zat?

Loevestein by night
Stel je voor: overal kaarsjes in het kasteel, erwtensoep en stamppot, een rondleiding buiten openingstijd en een mooi verhaal bij de haard. Reserveer nu kaarten voor Loevestein by Night: Een kaarsverlichte rondgang met wintereten met muzikale begeleiding van Tienerkoor Amee-Zing. Je kunt kiezen uit 28 december en 4 januari. De avond begint om 17.00 uur.

Workshop lampjes maken
Kom een mooi kerstlampje maken en versieren in de Grote Caemer van het kasteel. De workshop is op woensdag 27 december en woensdag 3 januari, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per tijdstip kunnen er 18 kinderen deelnemen en deelname bedraagt 3 euro. Aanmelden kan op de dag zelf bij de kassa.

Middeleeuwen
Met kerst bezoeken de Heeren van Altena samen met hun gevolg slot Loevestein om hier een banket te houden. De vrouwen zijn druk bezig met handwerk en ambachten en de mannen vertellen sterke verhalen rond de tafel. Dit laatste loopt soms zelfs uit tot duels tussen verschillende ridders om de eer hoog te houden. De Heeren van Altena zijn op zaterdag 23 en zondag 24 december te vinden in het kasteel.

Middeleeuws entertainment
De prachtige dames en heren, jonkvrouwen en ridders van House of Wax entertainment en de dappere krijgers van hun vechtschool F.I.G.H.T. zullen je meevoeren naar vroegere tijden zodat je kunt beleven hoe er werd geleefd en gevochten op Slot Loevestein. Bezoek de ridders op hun kampement en schuif aan bij het kampvuur. Aanschouw hun dappere vechtkunsten en als je dapper genoeg bent krijg je misschien ook wel tips om een echte ridder te worden van deze moedige krijgers. Deze groep is op vrijdag 29 en zaterdag 30 december te vinden in het kasteel.

Escape Loevestein
Na maanden van hard werken aan de spellen, het verhaal, het verbouwen van de poorttoren en het testen is het dan zo ver. Vanaf zaterdag 23 december is de escape room 'De Groote Ontsnapping' in het kasteel te spelen.

Meer berichten