Op de foto het tehuis waar Lieke vrijwilligerswerk gaat doen bij meervoudig beperkte kinderen en jong-volwassenen. Inzet: Samir en Lieke die samen voor een half jaar naar Suriname vertrekken.
Op de foto het tehuis waar Lieke vrijwilligerswerk gaat doen bij meervoudig beperkte kinderen en jong-volwassenen. Inzet: Samir en Lieke die samen voor een half jaar naar Suriname vertrekken. (Foto: Robert van Dijk)

Op eigen houtje een half jaar naar Suriname als vrijwilliger

Lieke van Wordragen en Samir Rahou, uit Hedel en Zaltbommel, vertrekken 30 december samen naar Suriname voor een half jaar. Samir volgt een stage voor zijn opleiding als ICT-er en Lieke gaat een half jaar aan de slag bij de stichting Betheljada in Paramaribo, Suriname. Lieke is nu werkzaam bij de organisatie Cello in Ammerzoden, Kerkdriel en Den Bosch en heeft inmiddels haar opleiding afgerond op Het Koning Willem I college in Den Bosch als verzorgende.

door Robert van Dijk

Hedel - Deze twee jonge mensen uit de Bommelerwaard vertrekken voor de jaarwisseling nog naar het andere continent om vrijwilligerswerk te gaan doen in de zorg. Tenminste wat Lieke betreft. Samir doet er zijn internationale stage maar zal ook als reisgenoot fungeren zodat ze samen straks terug kunnen kijken op een mooi avontuur van een half jaar. Lieke heeft afgelopen jaar haar studie afgerond en kon direct aan de slag op haar stageplaats Cello. Liever had ze een buitenlands job in de zorg maar om daar een betaalde baan te vinden is echt een hele toer. "Er zijn in Suriname niet zulke budgetten als hier", vertelt Lieke. "Ze zorgen dat de meervoudig gehandicapte, over het algemeen kinderen en jonge mensen, daar een beetje de dag goed doorkomen. Educatie en passende zorg om toch nog tot een bepaalde ontwikkeling te komen is daar niet aan de orde." Lieke weet dat ze naar een land toegaat waar de zorg nog een halve eeuw achter loopt. "Des te meer uitdaging kan ik er uit halen. Ik hoop dat ik echt een structurele bijdrage kan leveren." De stichting Betheljada is een willekeurige stichting waar haar keuze op is gevallen. "Zij waren een van de eerste die reageerde en toen ik geen betaalde job kon vinden, ben ik met hun verder gegaan." Gelukkig heeft ze met Cello, waar ze nu werkt een afspraak kunnen maken dat ze bij terugkomst hier weer aan de slag kan.

Lieke heeft ook een eigen doneeractie op touw gezet om daar mensen extra te kunnen helpen. "Ik hoop dat er vele mensen een donatie willen doen voor mijn project in Suriname." Dit gaat verder als de stichting waar ze werkzaam is. "Ik kijk daar wel wie er per direct hulp nodig heeft. Deze mensen zal ik dan als eerste helpen."

Via onderstaande link is het nog mogelijk om geld te doneren aan de projecten.

Meer berichten