Aart van Bruchem (73) en Bely van Bruchem-Quik (70) uit Zaltbommel zijn 50 jaar getrouwd.
Aart van Bruchem (73) en Bely van Bruchem-Quik (70) uit Zaltbommel zijn 50 jaar getrouwd.

Aart en Bely van Bruchem 50 jaar getrouwd

Aart van Bruchem (73) en Bely van Bruchem-Quik (70) uit Zaltbommel hebben er samen vijftig huwelijksjaren opzitten. Het stel, dat geboren en getogen is in hun woonplaats, leerde elkaar op jeugdige leeftijd kennen.

Zaltbommel - "Ik zat vroeger bij de Zeeverkenners en toen we op pad moesten voor 'een heitje voor een karweitje' was ik bij Bely thuis om een fiets schoon te maken", vertelt Aart van Bruchem. "Maar de vlam sloeg pas over op de dansles", vult zijn vrouw aan. Van Bruchem wist zich van timmerman en service monteur op te werken tot verkoopmanager bij Van Voorden, waar hij twintig jaar met plezier in scheepsmateriaal werkte. Bely van Bruchem knikt bevestigend. "Ja, hij heeft gouden handjes." Dat blijkt eveneens uit de huidige werkzaamheden bij een autohandel in oude auto's, waar hij een familielid assisteert. En met een big smile vertelt hij over zijn bootje, want dat is zijn grote passie. "We varen al zo'n vijfentwintig jaar en hebben heel Nederland gehad." Bely van Bruchem was naast het huishouden nog een aantal jaren werkzaam bij de PTT. Dagelijks trekt het actieve paar er op uit voor een wandeling. "Iedere morgen lopen we een uur."

Het gouden paar heeft twee dochters, twee kleinkinderen en twee bonuskleinkinderen. Voor hun mijlpaal, die ze in familiekring vieren, werden ze verrast met een mooi versierde boog voor de deur.

Meer berichten