BommelRevu gaat over talentenjacht

ZALTBOMMEL - Een avondje voor de buis om een talentenjacht te kijken is erg populair, vooral de audities zijn favoriet. Want: leedvermaak is ook vermaak. Dat hebben de makers van BommelRevu vast gedacht. De tiende uitvoering van de revu, 'Bommel hèt talent',  staat in het teken van talentenjachten. Anders dan anders is dit jaar dat de revu zich afspeelt in het heden. Het belooft een 'echte revue' te worden, met leuke sketches, liedjes en uiteraard ook de mislukte audities, die niet kunnen uitblijven in deze revu. Het behelst alles wat een talentenjachtshow ook heeft: de aanloop naar de uitvoering van de kandidaten, de Red Room, de koffiejuffrouw, noem maar op. Het is een sneer naar de talentenshows op televisies, maar de avond wordt besloten met een positieve boodschap. Wat je talent ook is, in het verhaal van BommelRevu kan iedereen zijn talent laten zien. Albert van Engelen wil een tipje van de sluier oplichten betreft bekende Bommelaars in de revu: "De baakster van vele Bommelaars staat op de planken en ook Philips zien we terug op het toneel". Daarnaast kruipen twee castleden ook in de rol van onder andere de burgemeester en pastoor.

De veertig castleden zijn sinds het begin van dit jaar al druk met de repetities, wekelijks kwamen zij bij elkaar om het stuk door te nemen. Nu staan zij te popelen om op vrijdag 4, zaterdag 5, zondag 6, donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november hun talenten te laten zien aan het publiek. Samen met nog eens veertig vrijwilligers die achter de schermen actief zijn, kan het niet anders dan dat ook deze Bommelrevu een succes wordt! 'Betrokkenheid' is het toverwoord, dat is bij iedereen terug te zien.

BommelRevu viert met deze tiende editie hun lustrum. Een hoogtepunt in de voorbije jaren kan Albert niet noemen. Dat vindt ook voorzitter van Stichting BommelRevu, Ruud Merks: "Elke revu was één groot feest. Als ik er één zou benoemen, zou ik anderen tekort doen".

Nieuw bestuurslid en productieleider Joanne van Hemert geeft leiding aan het creatieve team dat de taak heeft de wensen van de regie om te zetten in een decor, de juiste kleding, grime en meer zaken. De moderne technologie heeft ze geholpen om nog mooiere shots te maken die tot de verbeelding spreken, vertelt decorbouwster Gea van Mourik. "Vroeger liep ik te sjouwen met grote apparaten en microfoons, nu heb ik een headset op en maak ik gebruik van beamers, camera's en projectieschermen."

Kaarten kosten 16 euro, kinderen tot 12 jaar betalen voor de matineevoorstelling 12,50 euro. Deze zijn verkrijgbaar bij Hoevens Schoenen in Zaltbommel, of te bestellen via www.bommelrevu.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden