Foto: Robert van Dijk

Golden Girls op pad met een 'barrel'

Team The Golden Girls uit Gameren gaat deelnemen aan The Barrel-Challenge 2018. Deze rally daagt Ellen Satter (24) en Nathalie van der Zalm (25) uit om met een auto van voor bouwjaar 2000 door Europa te rijden.

door Robert van Dijk

Gameren - De challenge duurt van 28 januari tot en met 2 februari en start in Nederland. Ze rijden daarna door Duitsland, Oostenrijk, Italië en Slovenië. Tijdens de Barrel Challenge krijgen The Golden Girls diverse opdrachten die punten opleveren. Zo maken ze kans om The BarrelChamp te worden met hun gouden Audi A4 uit 1994.

Ellen Satter is de dochter van de Gamerse garagehouder Eric Satter. Hij is natuurlijk de aangewezen persoon om de dames goed op weg te helpen. Satter is in het dagelijks leven werkzaam in een kinderziekenhuis en Nathalie van der Zalm uit Nederhemert is lerares. Beiden vinden het een enorme uitdaging om de challenge te rijden en hebben er ontzettend veel zin in om de barre omstandigheden, welke ze zeker tegen zullen komen, te trotseren.

Satter en Van der Zalm gaan rijden voor een goed doel. Gezien ze beiden met kinderen werken vonden ze het een passend doel om geld in te zamelen voor de Stichting Kind en Ziekenhuis. Deze stichting heeft een boek uitgegeven voor 'Brussen'. Dit Brussenboek is voor broers en zussen van een kind dat ernstig en/of chronisch ziek is. Want hoe is het eigenlijk om op te groeien in een gezin met een broer of zus met autisme, syndroom van Down of een spierziekte? Door dit boek te lezen krijgen zij een stukje erkenning en herkenning. In hun dagelijkse job's hebben de vrouwen te maken met deze kinderen en ze hopen op deze manier aandacht te vragen voor dit onderbelichte probleem.

The Barrel Challenge is te volgen op de facebookpagina van de dames. Deze is te bereiken door de url www.golden-girls.nl. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de facebookpagina. Hier is de reis van Satter en Van der Zalm op de voet te volgen. Aan de Challenge doen ongeveer 250 teams mee en het wedstrijd element zit hem zeker niet in de snelheid. De opdrachten onderweg bepalen de winnaar aan het eind van de rit. Dit om de veiligheid van de deelnemers te kunnen waarborgen. Het is niet te hopen dat de meiden nog stukken krijgen onderweg want echte sleutelaars zijn het ook niet. De reglementen schrijven wel voor dat de deelnemers elkaar moeten helpen als ze een pechgeval tegenkomen op de route. Dat geeft dan toch weer een beetje vertrouwen. We wensen de dames een behouden reis en hopen dat de weergoden toch een beetje rekening willen houden met deze aspirant coureurs.

Meer berichten