De finish van The Arctic Challenge vindt plaats op de Markt in Zaltbommel. Daar staat een podium van 35 meter lang en 12 meter diep waar de deelnemende auto's overheen rijden.
De finish van The Arctic Challenge vindt plaats op de Markt in Zaltbommel. Daar staat een podium van 35 meter lang en 12 meter diep waar de deelnemende auto's overheen rijden.

Finish The Arctic Challenge 2018

De finish van de Arctic Challenge vindt plaats op zondag 21 januari in Zaltbommel. Op de Markt wordt dan voor het eerst een braderie gehouden.

Zaltbommel - "Het evenement moet de braderie van de winter worden", aldus Rob Muller, een van de organisatoren van de start en finish. De jaarlijkse braderie in de zomer, onder andere georganiseerd Muller, is een van de grootste evenementen van Zaltbommel in de zomermaanden. De finish van de Arctic Challenge op zondag 21 januari moet dat voor de winter worden. "Tijdens de finish vorig jaar hadden we alle ingrediënten mee. Mooi weer, veel bezoekers, een goede sfeer, een leuke band. Dat willen we dit jaar zeker gaan overtreffen."

Winterplein
De Markt zal worden omgebouwd tot een heus winterplein. Er zal een grote bar worden geplaatst, diverse eettentjes, overkappingen, heaters en nog veel meer. Ook worden er diverse activiteiten voor de kinderen geplaatst, zoals een springkussen.

Ook de OVZ speelt in op de Arctic Challenge en organiseert een koopzondag. Op zondag 21 januari zijn de winkels dan ook geopend zijn voor het publiek. De koopzondag begint om 13.00 uur en de winkels sluiten om 17.00 uur.

Bijzonder podium
Dit jaar wordt er wederom een enorm podium van 35 meter lang en 12 meter diep opgebouwd waar de deelnemende auto's overheen rijden. Hier worden ook alle optredens gegeven. Het bijzondere podium is speciaal ontworpen voor de Arctic Challenge. Op het grote podium worden diverse optredens verzorgt. Een dweilorkest uit 's-Hertogenbosch, Torkest, Danny Terp, en Marlane komen optredens verzorgen op die zondag. In 't Stadscafé binnen zal DJ Jaysun zijn kunsten achter de draaitafel vertonen.
Torkest bestaat uit twee muzikanten die live zingen en spelen en daarbij gebruik maken van een moderne lichtshow en geluidssysteem.
Danny Terp deed in 2013 mee aan 'Bloed Zweet en Tranen' en won met Cooldown Cafe een Party Storm Award als 'Beste Apres Ski Act'. Hij bracht singles uit als 'Zonder jou', 'Jij bent de liefste' en 'Bara Bará Bere Berê'.
Marlane is regelmatig te gast in diverse radio- en tv-programma's. Zo deed ze mee met het SBS programma 'Popstars', was ze één van de deelnemers tijdens de eerste editie van 'Bloed Zweet en Tranen'. Daarnaast was ze in 2014 één van de 3 finalisten voor een optreden bij het 'Mega Piraten Festijn' in het Gelredome van Arnhem.

Landelijke bekendheid
De Arctic Challenge zorgt voor landelijke bekendheid van Zaltbommel want het wordt op RTL7 uitgezonden. "Tijdens de finish worden er daarom diverse leuke activiteiten georganiseerd waarbij we hopen dat de inwoners van de gehele Bommelerwaard en omstreken naar Zaltbommel komen." Er zijn in totaal zes uitzendingen. Aflevering 1: zondag 4 februari om 16.30 uur, herhaling op zaterdag 10 februari om 16.00 uur. Aflevering 2: zondag 11 februari om 16.30 uur, herhaling op zaterdag 17 februari om 16.00 uur. Aflevering 3: zondag 18 februari om 16.30 uur, herhaling op zaterdag 24 februari om 16.00 uur.

The Arctic Challenge
The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto's door Scandinavië. In negen dagen tijd wordt tussen de 6.500 en 7.500 km afgelegd naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel. Voor een groot deel bestaat de tour uit rijden over sneeuw en ijs en kunnen de teams in heel barre omstandigheden terechtkomen.

Meer berichten