Zaterdag op zondagnacht vindt de 'Nacht van de Lach' in dorpshuis De Kil plaats. Kinderen brengen allerlei sketches rondom het thema de lach.
Zaterdag op zondagnacht vindt de 'Nacht van de Lach' in dorpshuis De Kil plaats. Kinderen brengen allerlei sketches rondom het thema de lach.

'Nacht van de Lach' in Dorpshuis De Kil

In dorpshuis De Kil in Hurwenen start zaterdag 27 januari om 21.00 'De Nacht van de Lach' van Stichting Geursenproducties. Deze sponsornacht is bedoeld om geld op te halen, zodat de voorstellingen zo mooi mogelijk worden aangekleed. Dit jaar brengen de acteurs en actrices van de vier groepen die Geursenproducties rijk is sketches met het thema 'de Lach'. Het geheel is aangevuld met makkelijk mee te zingen liedjes met hetzelfde thema.

Hurwenen - 'De Nacht van' is inmiddels een traditie geworden die elk jaar eind januari gehouden wordt. De jongerengroepen spelen de hele nacht door sketches en zingen liedjes om het aanwezige publiek te vermaken. Het begin van de avond zijn er ook nog kinderen van de kindergroepen bij maar deze blijven, een enkeling daargelaten, natuurlijk niet lang. De deelnemers hebben van te voren al met sponsorlijsten aangeklopt bij familie en bekenden om geld op te halen en tijdens De Nacht zelf kunnen toeschouwers ook nog een donatie doen in de daarvoor bestemde ton bij de ingang van de zaal.

Het doel van de stichting is tweeledig. "We halen zo geld op om er voor te zorgen dat de voorstellingen mooi aangekleed kunnen worden en we dus laagdrempelig kunnen blijven voor onze deelnemers en het is een mooie mogelijkheid om de spelers van de verschillende groepen elkaar beter te leren kennen zodat er af en toe ook uitgewisseld kan worden mocht dat nodig zijn. We hebben voor dit jaar onze spelers weer alle vrijheid gegeven in het zoeken wat ze willen brengen op het podium. We hebben al wat mogen zien en er zitten weer mooie stukken bij", aldus Erik Geursen van Stichting Geursenproducties.

Informatie
'De Nacht van de Lach' start zaterdag 27 januari om 21.00 uur en stopt zondag 28 januari om 05.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer berichten