Fhreja Deckers: Tuintrends 2018

Om je te inspireren worden aan het begin van ieder jaar de laatste trends gepresenteerd. Het is leuk om de ontwikkelingen door de jaren heen te zien, echter is het dit jaar meer een voortborduursel op wat we eerder al zagen.

Je ziet steeds meer natuurlijke en milieuvriendelijke tuintrends, maar ook sferen die sterk gericht zijn op het leefgenot. Denk daarbij aan een relaxplek omringd met varens en zwerfkeien, terras met buitenkeuken of groene wanden met vaste planten. De beplanting is ingetogen en heeft een natuurlijk karakter, te denken aan de botanische sfeer die je nu in interieurs ziet.

We gaan back to basic met het (her-)gebruik van industriële materialen. Het mag er allemaal wat grover en ambachtelijker, maar desondanks ook behaaglijk en gezellig, uitzien. Het wil echter niet zeggen dat je klakkeloos met trends mee moet gaan.

Ik adviseer je jouw favoriete ideeën eruit te halen en daarmee je persoonlijke tuin vorm te geven, dan weet je zeker dat je jaren zal genieten van een duurzame en tijdloze tuin. Het volgen van een tuinontwerp workshop helpt je in de realisatie van jouw droomtuin.

Best fijn om tijdens de gure winterdagen te dromen over een nieuwe zomerse tuin, toch?

Fhreja Deckers, Tuin- en Landschapsarchitect | www.fhreja.nl

Meer berichten