Wethouder leest voor bij Nationale Voorleesontbijt

Wethouder Jaap Andriesse heeft vorige week voorgelezen aan groep 5 en 6 van openbare basisschool De Rietschoof in Opijnen.

Opijnen - Andriesse las voor uit het boek De Gorgels van Jochem Myjer:

Papa deed de voordeur open. Hij was nog steeds knalrood. "Wat is er met jou aan de hand?", vroeg mama. "O, niets hoor", zei papa zenuwachtig.

"Wat is er met jullie jassen gebeurd?", vroeg mama verbaasd. Melle vertelde van de poepende meeuwen. Mama moest er hard om lachen.

"Stelletje viespeuken", zei ze. Ze pakte voorzichtig de vieze jassen aan.

Op weg naar de wasmachine keek ze nog een keer naar papa. "Gaat het wel met je, lieverd?" Papa schuifelde onrustig heen en weer. "Eh... jaja ... maar ik moet boven ... eh ... eh nog even bellen."

Hij rende naar boven. Daar was zijn werkkamer. Melle hoorde dat hij de deur zelfs op slot deed. Melle twijfelde even. Maar even later liep hij op zijn tenen zijn vader achterna. Hij sloop richting de werkkamer en legde zijn oor tegen de deur.

Ik weet zeker dat dit telefoontje met mij te maken heeft, dacht Melle. Als hij mij niets vertelt, dan kom ik er zelf wel achter.

"Hallo, met mij", hoorde hij zijn vader zeggen. Er klonk een zware stem aan de andere kant van de lijn. Melle kon het niet verstaan. "Ik moet je iets belangrijks vertellen", zei zijn vader. "Melle heeft een Gorgel in zijn slaapkamer gezien."

Meer berichten