Jens en Jeroen pauzeren op de nieuwe Social Sofa van Kerkwijk. Het kunstwerk is vrijdag onthuld door Wethouder Han Looijen. Het bankje is geplaatst op initiatief van Dorpsraad Kerkwijk en kon gerealiseerd worden door projectengeld van de gemeente.
Jens en Jeroen pauzeren op de nieuwe Social Sofa van Kerkwijk. Het kunstwerk is vrijdag onthuld door Wethouder Han Looijen. Het bankje is geplaatst op initiatief van Dorpsraad Kerkwijk en kon gerealiseerd worden door projectengeld van de gemeente.

Social Sofa geplaatst in Kerkwijk

De Social Sofa aan de Hoogveldweg, nabij de vluchtheuvel, is een fraaie aanwinst voor Kerkwijk. Wethouder Han Looijen had de eer om het kunstwerk vrijdag te onthullen.

door Mieke Boelen

Kerkwijk - Volgens Errisje van Genderen, die vlakbij het mooie plekje woont, zijn de reacties heel positief. Tijdens een wandeling met haar kleinzoontje, pauzeert ze even bij het bankje. "Mijn nichtje Roos heeft er ook aan mee gewerkt, want op basisschool De Rank mochten ze tekenen wat er zoal in Kerkwijk te zien is."

Terwijl het jongetje genoeglijk op het kleurrijke bankje zit, geeft zijn oma enthousiast uitleg over het uiteindelijke resultaat van de tekeningen. "De naam van het dorp, de kerk bij de rotonde met een regenboog, de waterpomp, die tussen Kerkwijk en Delwijnen staat en een bal." Ook de achterkant vormt een verrassend geheel. Een kijkje is de moeite waard. "De basisschool met een waslijn, waaraan een geel-blauw shirt hangt van de voetbalvereniging en het woord snapper staat voor een tabloid lesprogramma." Van Genderen is ervan overtuigd, dat er gebruik gemaakt wordt van de zitplaats. "Hier staat de boekenboom, waar ook belangstelling voor is en op het bankje dat er al staat zie je in de zomer vaak mensen zitten, die er hun boterham opeten. Het is hier tenslotte een mooi fietsgebied."

Enquête
De voorzitter van Dorpsraad Kerkwijk, Angela de Weert is net zo trots op de blikvanger. "Dankzij het projectengeld van de gemeente hebben we dit kunnen realiseren. Voor leefbaarheid in het dorp kun je als dorpsraad een idee indienen. De Social Sofa hadden we op andere plaatsen gezien en uit de enquête die we anderhalf jaar geleden hebben gehouden, kwam dit er ook uit.

Samen met kunstenares Daniëlle Ducheine ben ik een middag op school geweest en van tekeningen uit groep zeven en acht, heeft de kunstenares één prachtig geheel gemaakt. Drie personen van de Weener XL groep uit Den Bosch hebben er zeven en een halve week fulltime aan gewerkt en in de mozaïekbank van 2000 kilo zijn 20.000 steentjes verwerkt."

Dorpsraad
Behalve de Social Sofa nam de Dorpsraad het initiatief voor het parkje en de boekenboom. We hebben het bankje bewust bij de boekenboom gezet en je ziet, dat kinderen een boek pakken en gaan zitten lezen." De actieve dames zijn weer bezig met een nieuwe uitdaging. "Helaas zijn we maar met z'n drieën, dus naarstig op zoek naar meer bestuursleden. 't Kost niet heel veel tijd, want we vergaderen een keer in de zes weken en 't zou gezelliger zijn om het met meer mensen te doen", besluit De Weert.

Meer berichten