Jezus Leeft

door Bert van Kessel

Een opvallende advertentie afgelopen week in onze krant. 'Wie helpt politieke partij Jezus Leeft?' Waarmee dan eigenlijk? Om een ondersteuningsverklaring te tekenen op het gemeentehuis. Zodat zij in maart kunnen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Zaltbommel? Als het ze lukt, dan wordt het voor deze partij de eerste keer. Hun voornaamste programmapunt luidt: Jezus volgen.

Ik ken 'Jezus Leeft' vooral van 'Jezus Redt'. Van de langslepende dakpannenaffaire. Joop van Ooijen had bedacht dat zijn boodschap van heinde en verre te zien moest zijn. Hij beschilderde het dak van zijn boerderij in Giessenburg met de woorden 'Jezus Redt'. Totdat de gemeente aan de bel trok. Het mocht niet. De letters waren te groot en te contrasterend. Van Ooijen hield zijn poot stijf. Uiteindelijk vond men een compromis in iets kleinere letters en de verf werd vervangen door oranje dakpannen. Er staat tegenwoordig zelfs .nu achter.

Van Ooijen en zijn achterban begeven zich voortaan ook op politiek vlak. Op hun site staat te lezen dat ze streven naar een op liefde en gerechtigheid gebaseerde maatschappij. Stel dat ze op de kandidatenlijst komen te staan, dan zijn ze niet de enige nieuwbakken partij in Zaltbommel. Ook de SP maakt zijn lokale debuut. Ik weet er alles van. Mijn buurman is lid van de SP en laat dat veelvuldig aan mij horen. Ik kan zelfs op hem gaan stemmen.

De vorige vier keer mocht ik mijn stem uitbrengen in de gemeente Maasdriel. Met nogal wat gegadigden die ik kende. Zo bracht mijn neef vlak voor de verkiezingsdag nog altijd even een bliksembezoek aan mijn adres. Of hij weer op mijn stem kon rekenen? En hij was niet de enige die om mijn handtekening vroeg. Kun je nagaan hoe belangrijk het is om met dat rode potlood te gaan kleuren. Ik ben er nog niet uit voor deze keer. Ik heb nog even tijd om alle partijen te fileren. Waar staan ze voor, wat willen ze bereiken en wat zijn hun idealen? Bij 'Jezus Leeft' is dat klip en klaar.

Meer berichten