Verkiezingen

... mag straks weer kiezen wie ons, Bommelaren, gaan vertegenwoordigen de komende vier jaar. Zoals altijd worden we, vanaf nu tot aan de verkiezingen, behandeld alsof we een stelletje wezens zijn die alles geloven wat er beloofd wordt.

Wat mij persoonlijk mateloos irriteert zijn die groepjes mensen die stemmen denken te winnen tijdens bijvoorbeeld de weekmarkt. Gestoken in een soort van regenjas, met daarop gedrukt de naam en logo van hun partij. Met zijn allen tegen iedereen die het wil horen, hun partijprogramma opsommen.

Ik persoonlijk zou het fijner vinden als ze mij zouden vragen wat ík graag zou willen dat ze gaan doen als ze gekozen zijn. En dan eerlijk antwoord krijgen of ze daar inderdaad hun best voor gaan doen. En als ze dat niet kunnen of willen doen, waarom niet.

Je kunt van alles beloven, nakomen is belangrijker...

Wat mijn antwoord zou zijn op hun vraag wat ik graag zou willen dat zij gaan doen indien ze gekozen zullen zijn? Ik zou graag willen dat er een mogelijkheid komt om het grafrecht af te kopen, zodat er geen graven meer geruimd hoeven te worden. Dit zal veel pijnlijke momenten voorkomen. De partij die zich hier hard voor maakt, krijgt mijn stem. Waarom? Omdat ik dat belangrijk vind.

Wat ik ook belangrijk vind, is wat de partijen de laatste regeerperiode hebben gepresteerd. Of juist niet. Want je kunt wel van alles beloven, nakomen is belangrijker.

Dus, toekomstige vertegenwoordigers, pak het deze keer eens anders aan. Maak duidelijk welke punten jullie vorige keer beloofd hebben, en ook nagekomen zijn. Dan bepalen wij, de kiezers, wel of dat voor ons belangrijk genoeg is om jullie nogmaals onze stem te geven. En kom niet met een superprogramma aan, waarvan jullie weten dat jullie het toch niet kunnen waarmaken. Houd het simpel, vraag wat wij belangrijk vinden, luister hiernaar en probeer te blijven luisteren. Je zit er voor ons, niet voor je ego. Succes allemaal.

Meer berichten
Shopbox