In de voorjaarsvakantie is er ook dit jaar weer van alles te beleven op Slot Loevestein. Het thema deze voorjaarsvakantie is ‘ridders en blijdestenen’. Zo worden er dagelijks verhalen verteld over het kasteel en kun je je eigen trebouchet bouwen. Op 28 februari en 3 maart staan er struintochten gepland door Munnikenland. Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie.
In de voorjaarsvakantie is er ook dit jaar weer van alles te beleven op Slot Loevestein. Het thema deze voorjaarsvakantie is ‘ridders en blijdestenen’. Zo worden er dagelijks verhalen verteld over het kasteel en kun je je eigen trebouchet bouwen. Op 28 februari en 3 maart staan er struintochten gepland door Munnikenland. Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie. (Foto: Ruud Bouwknegt)

Voorjaarsvakantie op Loevestein

Slot Loevestein is 657 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In het kasteel zijn veel juweeltjes opgetekend. In de schoolvakanties openen ze de kist vol verhalen. Aan de hand van voorwerpen uit de kist, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Beleef geschiedenis in het echt op Slot Loevestein en kom te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden.

Poederoijen - Wat is er wanneer te doen?

Kist vol verhalen - dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen ze vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer. In de voorjaarsvakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open.

Deze vakantie staan de ridders en blijdestenen centraal. Wat zijn 'blijdestenen' eigenlijk? Hoe wordt je ridder? Wat moest je doen? Hoe vaak moest je trainen? Stel al je vragen aan de kasteelgidsen. Slot Loevestein is in de voorjaarsvakantie (van 24 februari tot en met 4 maart) elke dag geopend van 11.00 van 17.00 uur.

Workshop Bouw je eigen 'trebouchet'
Wat zijn die blijdestenen nu precies? Hoe werden ze afgeschoten? Dat kun je horen tijdens het vakantieverhaal van de gidsen. Na het verhaal kun je je eigen 'trebouchet', een Franse katapult, bouwen tijdens de workshop. De workshop wordt gegeven op woensdag 28 februari om 13.00, 14.00 en 15.00 uur en vrijdag 2 maart om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren voor de workshops. Je koopt je kaartje op de dag zelf aan onze kassa. Deelname bedraagt 2 euro per deelnemer. De workshop vindt plaats in het kasteel, de workshopkosten komen bovenop de prijs van het toegangskaartje.

Struintochten
Op woensdag 28 februari en zaterdag 3 maart kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied. De struintocht start 28 februari om 14.00 uur bij de ingang van Slot Loevestein, je kunt dan betalen bij de kassa. 3 maart start de tocht om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Slot Loevestein, je kunt dan betalen bij de gids. Deelname bedraagt 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt 2 uur.

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie.

Meer berichten
Shopbox