v.l.n.r.: Annemiek de Klein, Simon Buwalda en Peter van den Heuvel. De verwachting is dat de sleutels van de kamers na de zomervakantie van 2018 aan de jongeren worden overhandigd. Naast de vier kamers bouwt Woonlinie ook 12 studio's en zeven eengezinswoningen in dit project.
v.l.n.r.: Annemiek de Klein, Simon Buwalda en Peter van den Heuvel. De verwachting is dat de sleutels van de kamers na de zomervakantie van 2018 aan de jongeren worden overhandigd. Naast de vier kamers bouwt Woonlinie ook 12 studio's en zeven eengezinswoningen in dit project.

Begeleid wonen voor jongeren

Buurtzorg Jong Zaltbommel, gemeente Zaltbommel en Woonlinie werken samen aan het realiseren van een bijzonder woonproject in de Zaltbommelse wijk de Waluwe. Het gaat om een woning met vier kamers, waar jongeren leren om zelfstandig te wonen. Vorige week ondertekenden zij hiervoor een samenwerkingsovereenkomst op het kantoor van Woonlinie in Zaltbommel.

Zaltbommel - De woning wordt speciaal voor jongeren gebouwd. Op de begane grond komt een gedeelde woonkamer met keuken en een aparte ruimte voor Buurtzorg Jong. Met begeleiding van Buurtzorg Jong gaan de jongeren hun eerste stappen zetten richting zelfstandig wonen. Als dit goed gaat, dan kunnen ze binnen twee jaar verhuizen naar een zelfstandige woning. Het project is ontstaan vanuit de wens van gemeente Zaltbommel. Wethouder Buwalda van gemeente Zaltbommel is daarom tevreden met het verbond: "In onze gemeente is veel behoefte aan woningen waar plaats is voor zorg op maat. Ik vind het belangrijk dat dit project gerealiseerd wordt, het is één van de uitwerkingen van onze beleidsnota sociaal domein."

Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder bij Woonlinie, is blij met de samenwerking: "Wij zijn trots dat wij als woningcorporatie betekenisvol kunnen zijn voor jongeren, die behoefte hebben aan een beetje ondersteuning. Met de bouw van deze woning willen wij jongeren een rustige, veilige plek bieden, zodat zij door kunnen groeien naar zelfstandig wonen".

Annemiek de klein, directeur Buurtzorg Jong Nederland, hoopt op verbinding tussen omwonenden en de toekomstige bewoners: "We vinden het belangrijk dat de jongeren zich thuis gaan voelen, het goed hebben met elkaar en dat zij de dingen kunnen leren die nodig zijn om zelfstandig te worden. Maar ook dat zij sociale contacten hebben in de wijk en goede buren worden die elkaar een handje helpen als dat nodig is".

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijk moment. Nu de bouw van de woningen is gestart, kunnen de vervolgstappen uitgewerkt worden. Buurtzorg Jong gaat op zoek naar toekomstige bewoners en maakt afspraken met ze over het wonen en de nodige ondersteuning. Buurtzorg Jong bepaalt wie in aanmerking komen voor het wonen in één van de kamers in de woning. Jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die hierin interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jolande Heijmans van Buurtzorg Jong via j.heijmans@bzjong.nl of 06- 206 899 86. In het tweede kwartaal van 2018 wordt bepaald wie hun intrek in de kamers gaan nemen.

Meer berichten
Shopbox