Gebroeders Pieters samen op het rugbyveld

De gebroeders Pieters uit Ammerzoden stonden afgelopen zaterdag samen op het veld, Reinier (22 jaar) als speler van het Nederlands Rugby Heren team en zijn jongere broer Juun (16 jaar) als ballenjongen. Zaterdag werd de rugby interland Nederland tegen Polen op het NRCA (Nationaal Rugby Centrum Amsterdam), waar ook Rugby Nederland hun bondskantoor heeft, gehouden.

Juun had die ochtend zijn Nederland U17 (onder 17 jaar) selectietraining onder toeziend oog van zijn oudere broer en in de middag waren de rollen omgedraaid.

Het was voor Reinier de eerste keer dat hij een interland voor thuispubliek speelde, daarvoor speelde hij al met het Nederlands team in Moldavië en in Portugal. Zijn vriendin Noémie was bij de vorige interland meegereisd naar Portugal, maar voor de rest van de familie van Reinier was het de eerste keer om hem live te zien spelen voor Nederland dus zat er een flinke vertegenwoordiging voor hem op de tribune. De vorige wedstrijden keken ze via de live stream, maar dat is toch anders want dan mis je de sfeer in het stadion.

Ondanks de kou was er flink wat publiek op de wedstrijd afgekomen en die hielden zich warm met juichen, zingen en klappen voor de vele try's (5 punter over de achterlijn) die door Nederland werden gemaakt.

De eindstand was uiteindelijk 71-30 voor Nederland, een verschil dat nog niet eerder zo groot was tegen Polen en door deze overwinning behouden ze hun tweede plek in de Rugby Europe Trophy Poule.

In het team van Polen was een speler opgesteld die voorheen bij de huidige rugbyclub van Reinier speelde, dus dat was een verrassend weerzien. 

Over twee weken speelt Nederland de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Tsjechië ook weer thuis op het NRCA. Als je daar meer over wilt weten, neem dan eens een kijkje op www.rugby.nl.

Meer berichten
Shopbox