Een echte Bommelaar

... staat op scherp als er gevraagd wordt: "Hed'ut al geheurd?" Want je weet dat er dan iets verteld gaat worden dat net bekend is geworden. Het kan om iets heel groots en belangrijks gaan. Maar het kan ook iets kleins en persoonlijk zijn.

Zoals dat Ton en Grace van der Voorn opa en oma gaan worden. Dat word een bijzonder kind. Een banenkoning(in) op een crossmotor. Of dat John Herder tegenwoordig de ijsmeester van het natuurijs in Zaltbommel is. Hij veegt banen (nu nog op de ouderwetse manier, maar in de toekomst gaat hij zijn BMW ombouwen tot dweilmachine, heeft in het verleden al zoveel rondjes gereden, kan het nu met zijn ogen dicht), probeert ze vervolgens uit en maakt ook nog eens filmpjes van dit alles. Ik bedoel maar...

Maar ook dat Michel Schoon fotomodel is geworden. Het kan raar lopen. Nu in te huren voor het hogere segment herenmode. Maar... Blijf hopen dames. Het gerucht gaat dat zijn zaakwaarnemer Koos van den E. in gesprek is met een bekend onderbroekenmerk. Echt hè... Ook bekend van hun rookworsten.

En soms zijn er ook nieuwtjes die eigenlijk een broodje aap verhaal zijn. Bijvoorbeeld dat Joost den Heer van Hoetel bondscoach is geworden van de nationale driewielerploeg op de baan van het welbekende wielerland Cyclo-velocepede. In zijn dromen, ja.

Net zoals het natuurlijk de reinste onzin is dat project Buitenstad Zaltbommel door zal kunnen gaan. Het is, zoals er altijd gezegd wordt, te mooi om waar te zijn. Dus is het ook niet waar. Helaas. Nu zullen er vast en zeker mensen zijn die zeggen op bovengenoemde mededelingen, nou en?

Nou en? Niks nou en? Juist zulke simpele nieuwtjes maken het leuk om een Bommelaar te zijn. Mag best wel eens over geschreven worden. Daarom ben ik blij dat ik wekelijks mijn column heb. Kan ik dingen schrijven waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn.

Zodat ik tegen echte Bommelaar Ben Welbie kan zeggen: "Volhouden Ben, komt goed. Namens vele Bommelaren." Zodat over een tijdje gezegd wordt in Bommel: "Hed'ut al geheurd? Ben is weer helemaal de ouwe."

Mooi toch?

Meer berichten
Shopbox