De Deken Wehmeijer school in Velddriel is de eerste school in Maasdriel die het dak gaat voorzien van zonnepanelen.
De Deken Wehmeijer school in Velddriel is de eerste school in Maasdriel die het dak gaat voorzien van zonnepanelen.

Brede school Velddriel krijgt 256 zonnepanelen

Velddriel - Wethouder Jan-Hein De Vreede en schooldirecteur John Leijdekkers ontvingen vorige week het eerste zonnepaneel van energieleverancier DVEP, Mark Jansen. Hiermee is de Deken Wehmeijer school in Velddriel de eerste school in Maasdriel die het dak gaat voorzien van zonnepanelen. De leerlingen van de school kunnen op een scherm in de centrale ruimte zien hoeveel energie er opgewekt wordt door de zonnepanelen.

De panelen leveren 60.100 kWh per jaar. Een deel van deze stroom (48.700 kWh) wordt door de brede school en de gymzaal gebruikt. Het overige deel wordt terug geleverd aan energieleverancier. Vanaf 19 maart worden de panelen geplaatst op het dak van de school. Door de plaatsing van deze zonnepanelen laat de school ook in daden zien te willen werken aan verduurzaming.

De Deken Wehmeijerschool heeft, door subsidie aan te vragen, de eerste aanzet gegeven om de zonnepanelen aan te schaffen. Het schoolbestuur heeft het daarna financieel mogelijk gemaakt. Dit was voor de gemeente ook aanleiding om mee te doen in deze investering. "Deze samenwerking laat zien dat duurzaamheid iets van ons allemaal is", zegt wethouder Jan-Hein De Vreede.

Maasdriel wil de komende tijd meer stappen zetten richting een duurzamere gemeente. Dit is vastgelegd in het Duurzaamheidsprogramma 2017 – 2020.

Meer berichten
Shopbox