v.l.n.r. Loes van Glabbeek, Gerda van Steenbergen, Clementine van Hemert, Coby van Hemert, Monique Grandia. In het stuk staan de gemeenteraadsverkiezingen centraal.
v.l.n.r. Loes van Glabbeek, Gerda van Steenbergen, Clementine van Hemert, Coby van Hemert, Monique Grandia. In het stuk staan de gemeenteraadsverkiezingen centraal.

De Smaokmaokers brengt De Dwaallichten

Toneelvereniging De Smaokmaokers uit Ammerzoden maakt zich op voor de uitvoering van het blijspel De Dwaallichten van auteur Bernd Gombold.

Ammerzoden - In het toneelstuk van drie bedrijven staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. De zittende raadsleden, die vier jaar nodig hebben gehad om bij te komen van de vorige verkiezingsstrijd, worden nu weer actief en wringen zich in allerlei bochten om weer herkozen te worden. Dat levert serieuze en lachwekkende taferelen op. "Het is een actueel onderwerp, want we zitten met de uitvoering precies tussen de echte gemeenteraadsverkiezingen", vertelt Clementine van Hemert, die zelf al vanaf 1999 lid van de vereniging is. "In het stuk met verrassende verkleedpartijen zitten slome, onnozele en pittige personages, maar we hebben allemaal een leuke rol. Ik heb een pittige rol, maar dat is bijna altijd het geval." Terwijl er, onder het toeziend oog van Paula van der Valk en Lianne van Boxtel, wordt gerepeteerd en een aantal spelers relaxed rondom de tafel het spel volgen, doet Van Hemert enthousiast haar verhaal over de amicale toneelclub, die in 1991 werd opgericht. "We hebben vierentwintig leden. Het merendeel is rond de veertig, vijftig en ook ouder, maar de laatste jaren doen er weer twee jongeren mee en daar moeten we zuinig op zijn." De zesentwintigjarige Yannick van Glabeek vertolkt nu de rol van Fonds de bierbrouwer en Mart Hoogma van dezelfde leeftijd is zichtbaar trots op zijn rol als Geert Zwaan. "Ik doe nu voor de tweede keer mee. Vorig jaar had ik als broeder Leonardus de kleinste rol en nu heb ik bijna de grootste rol. Toneelspelen is zo leuk en het is vooral ook de gezelligheid hier tijdens het repeteren."

De Dwaallichten is op vrijdag 16, zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart telkens om 20.00 uur te zien in De Weesboom. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij Kapsalon Vincent Burg en bij Primera in Boon's Supermarkt.

Meer berichten
Shopbox