Eer om terug te zijn

Adrian Fernandes maakte in 2014 zijn solodebuut als evangelist/tenorsolist in Zaltbommel en hij vindt het een eer om dit jaar weer terug te keren tijdens de Matthäus Passion Zaltbommel.

Zaltbommel - "Op 14-jarige leeftijd hoorde ik de Matthäus Passion voor het eerst van een geleende cd en was sprakeloos. Iedere keer opnieuw raakt het me. Het meedoen aan de uitvoering was voor mij nog indrukwekkender. Ik probeer, als de verteller, het verhaal op een boeiende manier en met beleving over te brengen aan de mensen. Het voelt fijn en vertrouwd dit jaar weer in Zaltbommel terug te gaan."

Adrian heeft de cd nooit meer teruggeven en inmiddels heeft hij tientallen keren uitvoeringen gezongen in Nederland en België. Het vervult zijn solistenrol naast één nieuw gezicht Heleen Bongenaar, sopraan en opgegroeid in de Bommelerwaard. Verder vertolken, net als in 2017, Philip Barkhudarov weer de rol van Christus, Michael Wilmering de bas-bariton en Inez Carsauw de mezzosopraan. Ook het Jeugdkoor van Koorschool Senta is er weer bij.

De artistieke leiding is in de handen van dirigent Aart Bergwerff. Hij wist de afgelopen jaren met de musici prachtige uitvoeringen neer te zetten in de Sint-Maartenskerk.

Als tenor voert Fernandes veel grote werken uit zoals het Weihnachts oratorium, de Matthäus- en Johannespassie (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart, de Messiah van G.F. Händel, Die Schöpfung van J. Haydn, Mariavespers van C. Monteverdi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en Serenade for Tenor, Horn and Strings en de Saint Nicolas Cantata van B. Britten.

Meer berichten
Shopbox