Een echte Bommelaar

... heeft weer een sportieve week om nooit te vergeten achter de rug. Zomaar eventjes drie voetbalinterlands achter de rug. Ja ja, omdat N.I.V.O.-Sparta tegenwoordig een heus draaiboek in haar boekenkast heeft staan voor zulke wedstrijden én omdat de speelsters goed ontvangen worden bij het Van der Valk hotel staat het telefoonnummer tegenwoordig bovenaan de lijst bij de heren van de KNVB in Zeist. Want bij N.I.V.O. doen ze er veel aan om de speelsters het naar hun zin te maken. Net zoals de kleine toekannetjes alles doen om de speelsters welkom te laten voelen. En natuurlijk niet te vergeten de aubade die ondergetekende bracht aan de speelsters.

Waarom weet ik niet, maar alle meiden begonnen me toch te lachen...

Mijn vrouw en ik wilden zondag onze straat inrijden toen de hele selectie ons tegemoet kwam lopen. Mijn vrouw stopte en deed mijn raam open. Waarom doet ze zoiets? Da's vragen om problemen. Op het moment dat de eerste speelster ons op een paar meter genaderd was, begin ik luidkeels te zingen.

"Nederland, o Nederland, jij bent de kampioen, wij houden van Oranje, om zijn daden en zijn doen." Waarom weet ik niet, maar alle meiden begonnen me toch te lachen.

Of het was omdat mijn vrouw duidelijk liet merken dat zij niet bij mij hoorde, wat raar was omdat we in een auto zaten. Of, en dat lijkt me van niet, omdat ze mij op de één of andere manier maar een rare vogel vonden. Want dan zou ik dat toch al eerder gehoord moeten hebben van verschillende mensen.

Afijn, ik heb hun lachende gezichten gezien. Het moet wel heel raar lopen als ik niet hun persoonlijke lijfzanger word. Een soort van John de Bever 2.0.

Dus mensen, als jullie een keer De Toren lezen en mijn column ontbreekt, sorry.

Dan had ik geen tijd om een stukje te schrijven.

Prioriteiten.

Oranje boven!

Meer berichten