De Brakelse Lenteloop wordt gehouden op zaterdag 7 april. Met dit jaarlijkse wandel- en hardloopevenement wordt dit jaar geld opgehaald voor Activoband van de Stichting Sport & Spel in Andel. De afgelopen jaren werd er onder meer gelopen voor een bakkerij in Burundi en een weeshuis in Gambia. Foto: Joyce Krijnen
De Brakelse Lenteloop wordt gehouden op zaterdag 7 april. Met dit jaarlijkse wandel- en hardloopevenement wordt dit jaar geld opgehaald voor Activoband van de Stichting Sport & Spel in Andel. De afgelopen jaren werd er onder meer gelopen voor een bakkerij in Burundi en een weeshuis in Gambia. Foto: Joyce Krijnen

Brakelse Lenteloop op zaterdag 7 april

Brakel gaat weer in de benen tijdens de Brakelse Lenteloop op zaterdag 7 april. Dit jaarlijkse wandel- en hardloopevenement heeft als doel om samen geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een doel in de regio en is de opbrengst bestemd voor de Activoband van de Stichting Sport & Spel in Andel.

Brakel - De Activoband is een muziekgroep die bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De muziekgroep bespeelt verschillende muziekinstrumenten en met behulp van individuele begeleiding wordt mogelijk gemaakt dat iedere muzikant zijn talent kan inzetten om muziek te maken.

De Brakelse Lenteloop is een loopevenement waar een ieder die zich in wil zetten, van wandelen houdt of graag hardloopt, aan mee kan doen. Zaterdag 7 april om 12.00 uur start de wandeltocht voor de geoefende lopers voor een tocht van 18 kilometer door het zuidelijke deel van de Bommelerwaard. Onderweg zijn er verschillende stops waar de loper voorzien wordt van wat lekkers. Om 12.30 uur begint de jeugdloop. Rondom het marktplein is een parcours uitgezet waar de kinderen, verdeeld per leeftijdscategorie zullen starten voor een hardloopronde.

Om 13.30 uur start een wandeltocht van 6 kilometer, ook deze tocht is onderweg voorzien van stops en geschikt voor alle leeftijden. Als de kerkklok 14.00 uur slaat geeft hoofdsponsor Bart Schreuders van Schreuders Handel & Transport uit Brakel het startschot voor de officiële hardloopronde van 5 en 10 kilometer. De 5 kilometer leidt langs Brakel en natuurlijk door het mooie natuurgebied van het Munnikenland. De hardloopronde van 10 kilometer is een onderdeel van het Altena Road Circuit, dat bestaat uit zes hardloopwedstrijden. In Brakel is de eerste wedstrijd van dit circuit.

De organisatie van de Brakelse Lenteloop is in handen van de zendingscommissie van de Hervormde Gemeente in Brakel. Enthousiast willen ze met elkaar de schouders onder dit evenement zetten. "Sport bindt samen, dus wat is mooier om ons samen in te zetten voor mensen die zorg nodig hebben en deze aandacht verdienen?", aldus de organisatie. "We willen met elkaar laten zien dat we ieder op onze eigen manier, ons betrokken voelen en ons in willen zetten om te laten zien en ervaren dat iedereen erbij hoort."

"Dus het is schitterend om zaterdag 7 april met z'n allen aan de start te staan en met elkaar ons beste beentje in te zetten voor de muzikanten met beperking, die hun talent zo mooi gebruiken. Maar daarvoor is wel onze steun nodig."

www.brakelselenteloop.nl

Meer berichten