Foto: Gerrit Groeneveld

Stinzenwandeling rondom de Sint Maartenskerk

Zaltbommel - Rein van Willigen, beheerder en gids van de monumentale Sint Maartenskerk in Zaltbommel, en tuin- en landschapsontwerper Carien van Boxtel willen het publiek beter kennis laten maken met de stinzenbeplanting in de kerktuin van de Sint Maartenskerk tijdens een Stinzenwandeling op zaterdag 31 maart. Niet iedereen weet wat er achter de hagen rondom de kerk te zien is.

In de tuin van de Sint Maartenskerk zijn in 2015 door vele vrijwilligers van de kerk en leerlingen van Praktijkschool De Brug bijna 100.000 verwilderingsbollen aangeplant in een bijzonder ontwerp van Van Boxtel, gebaseerd op de 'secco's' (muurschilderingen) in de kerk. Je kunt de sprookjesachtige bloemen van dichtbij en vanuit een van de galerijen of zelfs de toren bekijken, zodat het volledige patroon prachtig te zien is. Na afloop wordt ook de ommuurde privétuin van Van Boxtel aan het Kerkplein bezocht, die dan, met tienduizenden bloeiende bollen, voorjaarsplanten en heesters, op zijn allermooist is.

De wandeling start om 10.30 uur bij de zuidelijke ingang (koor). Deelname bedraagt 7 euro en aanmelden kan via info@carienvanboxtel.com.

Meer berichten