Bij Star Roses in Poederoijen kun je de potrozen bekijken. In de regio kun je nog bij vier andere bedrijven terecht tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april.
Bij Star Roses in Poederoijen kun je de potrozen bekijken. In de regio kun je nog bij vier andere bedrijven terecht tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april.

Kom in de Kas op zaterdag 7 april

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Bommelerwaard nemen vijf bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Regio - Altijd al willen weten waar de verschillende soorten planten en bloemen nou eigenlijk groeien? Kom dan kijken achter het glas van de kas. De regio Bommelerwaard is opgebouwd uit moderne bedrijven die tijdens Kom in de Kas in bedrijf zijn. Dit geeft een uitstekend beeld hoe de glastuinbouw in zijn werking gaat. De potrozen bij Star Roses zijn mooi om te zien in de verschillende kleuren en maten. Kwekerij Waalzicht laat zien hoe Lisanthus groeit en het team van De Liesvelden laat de teelt van een mooi assortiment van visuele sierheesters en vaste planten zien. Wie bij chrysantenkwekerij C. van Wijk de kassen binnenstapt waant zich meteen in een oneindige donkergroene bloemenoceaan en bij kwekerij De Heufkens kan men genieten van de geur van de freesia's.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten gehouden. Kinderen kunnen springen op een springkussen, bloemstukjes maken, zien hoe een plant en oogstmachine werkt en het schminkteam is actief. Ook kunnen ze uitleg krijgen over de bestuiving en de werking van de bijen.

Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Hier is zelf een prijsje mee te winnen als de speurtocht is voldaan. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer gehouden. In regio Bommelerwaard nemen vijf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 7 april. Parkeren kan op de grote parkeerplaats bij Star Roses en ook beperkt bij de deelnemende bedrijven. Graag de instructies van de verkeersregelaars opvolgen. Het is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Meer berichten