Sinds 2010 komt Matterofact jaarlijks naar gemeente Zaltbommel om op basisscholen een voorstelling over verkeer te spelen.
Sinds 2010 komt Matterofact jaarlijks naar gemeente Zaltbommel om op basisscholen een voorstelling over verkeer te spelen.

Voorstellingen over verkeer op scholen

Zaltbommel - Kinderen uit de groepen 3 en 4 van basisscholen uit de gemeente Zaltbommel waren afgelopen week te gast zijn bij de voorstelling 'Muis schrikt zich een ongeluk'. Deze voorstelling gaat over Muis die boodschappen gaat doen in de grote stad. Hij weet nog niet zo veel van de verkeersregels, maar gelukkig komt hij Tante Emma tegen, die hem leert wat de afspraken in het verkeer zijn. De kinderen mochten zelf meedoen tijdens de voorstelling. Ze konden fietsen op een rotonde of zich verplaatsen in de bestuurder van een auto of motor.

Sinds 2010 komt het theatergezelschap Matterofact jaarlijks naar gemeente Zaltbommel om op een groot aantal basisscholen een voorstelling over verkeer te spelen. Matterofact heeft drie interactieve theatervoorstellingen over verkeer. 'Pas op Muis' voor de onderbouw, 'Muis schrikt zich een ongeluk' voor de middenbouw en 'Muis in de grote verkeersshow' voor de bovenbouw. De theatervoorstellingen voor de onder- en middenbouw zijn een terugkerend verkeersproject binnen de gemeente Zaltbommel. Het ene jaar wordt 'Pas op Muis' voor de kinderen van groepen 1 en 2 gespeeld, het andere jaar 'Muis schrikt zich een ongeluk' voor de groepen 3 en 4. Om het belang van (praktische) verkeerseducatie te onderstrepen, worden de voorstellingen mogelijk gemaakt door de gemeente en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland.

Meer berichten