Een echte Bommelaar

... zal altijd blijven zeggen: "Bommel uit? Nooit. Dan zullen ze me er horizontaal uit moeten dragen." Om vervolgens voor iets totaal onbelangrijks zoals een studie, baan of liefde naar een andere plaats te verhuizen. Hoe haal je het in je hoofd?

En toch, toch is er soms een reden dat een rasechte Bommelaar besluit om buiten Bommel te gaan wonen. Om een reden waar elke echte Bommelaar begrip voor heeft. Een pijnlijke reden.

Want wat moet je doen als de beste oplossing voor je is om in een hospice te gaan wonen? Om de simpele reden dat je lichaam rust en verzorging nodig heeft. Verzorging die de mensen thuis je niet kunnen bieden.

En in zo'n hospice zijn er mensen genoeg die je liefdevol verzorgen, je bezoek ontvangen, en je dingen uit handen nemen zodat jij je energie kunt besteden aan voor jou belangrijke dingen.

Helaas is er in Zaltbommel niet zo'n hospice. Hopelijk komt er ooit eentje, zou mooi zijn. Maar gelukkig is er niet al te ver hiervandaan, in Rosmalen, wel eentje.

En op dit moment zit daar helaas Ben Welbie, een Bommelaar in hart en nieren. Omdat het thuis niet meer gaat.

Ik las van de week op Facebook de volgende vraag aan hem: "Hoe gaat het kul groetjes x"

Zijn antwoord: "Gaat niet zo lekker Kees."

Niet zo lekker.... Dan ben je geen klager, als je zo'n antwoord geeft. Nou mensen, als je in een hospice zit, ga er dan maar van uit dat het inderdaad niet zo lekker met je gaat.

Waarom schrijf ik dit stukje? Gewoon, omdat Ben een goedzak is die moet weten dat zoals hij nu aan Bommel denkt, Bommel nu aan hem denkt. En mijn vraag is, als je Ben een hart onder de riem wilt steken, stuur hem een kaart of foto uit Zaltbommel met een krabbeltje. Kleine moeite, groot plezier.

Zijn huidige adres is:
Hospice de Duinsche hoeve
Vliertwijksestraat 65
5244 NH Rosmalen

Meer berichten