Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

PostNL past netwerk brievenbussen aan

PostNL past vanaf eind april in de gemeenten Zaltbommel en Neerijnen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Regio - Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 27 april worden de eerste veranderingen ingevoerd in het netwerk van brievenbussen in Gelderland (Zuid). In de gemeente Zaltbommel blijven 25 brievenbussen, verdwijnen er acht brievenbussen en komt er één nieuwe brievenbus bij. Deze nieuwe brievenbus wordt geplaatst op De Hoef 16 in Gameren. De volgende brievenbussen gaan verdwijnen: Goudenregenlaan 23 in Aalst, Burgemeester Posweg 29 en Beukenstraat 2 in Brakel, Ouwelsestraat 1 en Fijkensakker 3 in Gameren en Nieuwe Tijningen 41, Oenselsestraat 30 en Thorbeckeplein 10 in Zaltbommel.

In de gemeente Neerijnen blijven 12 brievenbussen en verdwijnen er twee brievenbussen: Neerijnen Korfgraaf 48 in Hellouw en Karmijnstraat 1 in Zennewijnen.

De aanpassingen zijn eind mei 2018 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Meer berichten