Foto: Sonja Ermstrang

Schitterende lentezon tijdens Lenteloop in Brakel

In de schitterende lentezon van afgelopen zaterdag, vond in Brakel de Lenteloop plaats en met deze weersomstandigheden deed hij zijn naam zeker eer aan.

Brakel - Ruim 250 mensen gingen in de benen voor het goede doel. Voor de ervaren lopers was er een wandeltocht van 18 km en de wandeltocht van 6 kilometer die ook door veel kinderen werd gelopen.
Daarnaast was er de jeugdloop, die een ronde om de kerk liepen en later in de middag startte de hardloopwedstrijd van 5 en 10 kilometer.

Voor de hardloopwedstrijd was er in iedere leeftijdscategorie een beker voor de drie snelste lopers, maar elk jaar is het ook erg spannend wie de snelste Brakelse loper is. Op de ronde van 5 kilometer was deze eer voor Hetzer van de Kooij, bij de 10 km voor Frans Vonk. Ook bij de jeugdloop, strijden de kinderen voor een beker. Maar de wisselbeker voor de snelste Brakelse jeugdloper was bij de kinderen onder de 7 jaar voor Noud Haubrich, bij de 8+ was Joris Grauss de snelste loper en bij de jeugd boven de 10 jaar ging Harm Wahlbrinck met de wisselbeker naar huis.

Goede doel
Door de organisatie van dit wandel- en loopevenement, wat in handen is van de zendingscommissie van de Hervormde Gemeente van Brakel, wordt elk jaar een goed doel gekozen waar men zich voor in wil zetten. Dit jaar was gekozen voor een doel in de regio en ging men in de benen voor de Activo-band in Andel. De Activo-band is een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking.

Na afloop van het evenement mocht het bestuur, de dirigent en enkele leden van de Activoband een cheque van 5100 euro uit handen van de zendingscommissie ontvangen.

Meer berichten