Meer informatie: www.hamarithi.nl
Meer informatie: www.hamarithi.nl

Vera Westervoort wint zilver!

Zaterdag 7 april was de halve finale van het NK turnen divisie 3. Voor Hamarithi een unicum dat drie junioren een ticket hadden gemachtigd. Er waren slechts een paar startbewijzen bij de regionale voorrondes. Nu in de halve finale werd er gestreden om bij de beste zeven te komen, of bij de beste twee per toestel. Vera Westervoort eindigde op plaats 2 en ontving het zilver, Fleur Danklof werd 14e en Nadine Vervoorn 19e.

Nieuwegein - De dames begonnen alle drie sterk op de brug ongelijk met mooie opzwaaien en goede oefeningen. Nadine Vervoorn scoorde hier 11.100 punten (10e plaats). Bij het onderdeel balk werden helaas de spagaatsprongen van Nadine en Fleur Danklof afgekeurd, dit resulteerde in teleurstellende cijfers. Vera Westervoort turnde de sterren van de hemel op dit onderdeel. Met een wisselspagaat en loopsprong en een arabier salto in combinatie wist zij de tweede plaats op dit toestel te halen (11.433).

Bij vloer op muziek turnde juist Fleur een haast perfecte oefening. Met een van de hoogste D-scores wist zij de jury te overtuigen door ook over de 11 punten te scoren. Een overslag streksalto en salto uitstappen streksalto met schroef waren een van haar hoogtepunten. Ook Vera wist hier een mooie oefening neer te zetten, vooral op lenigheid en uitstraling.

De drie junioren sloten af bij het onderdeel sprong over de pegasus. Vera liet een mooi half in, heel uit en half in, half uit zien. Fleur een half in, half uit en een overslag halve draai en Nadine turnde voor safe haar meerkamp uit met een handstandoverslag.

Meer berichten