Burgemeester ontvangt zonnebloemzaden

Het officiële startschot is vorige week gegeven voor de actie 'De Hoogste zonnebloem van Zaltbommel en omstreken'. Burgermeester Peter Rehwinkel kreeg van de voorzitter van volkstuinvereniging De Kloostertuin het eerste zakje zonnebloemzaden (en extra benodigdheden om de zonnebloem te zaaien en verder te kweken).

Zaltbommel - Onder toeziend oog van jong en oud van de vereniging haalde de voorzitter aan dat de volkstuinvereniging misschien niet de grootste vereniging is, maar wel een vereniging met een zeer diverse achtergrond en leeftijd. De burgermeester was vooral ook benieuwd of er nu veel regels zijn op het complex en wat nu echt niet mag. Hij verklapte ook dat hij eigenlijk een enthousiast hobbytuinier is. Wie weet wordt de zonnebloem van de burgermeester wel de hoogste!

Zonnebloemactie
Hoe gaat de actie ook al weer? Je koopt dan een zakje zonnebloemzaadjes voor 2 euro en je schrijft je in via dehoogstezonnebloemvanbommel@gmail.com. Inschrijven kan in drie categorieën: basisschool, middelbare school en volwassenen. Via Facebook kun je de verrichtingen van andere kwekers volgen. Voor 18 augustus moet de 'geschatte' hoogte doorgegeven worden. De hoogste kanshebbers zullen door een jury worden nagemeten.

Op 1 september, de dag dat de Kloostertuin het 35-jarig jubileum viert, worden de winnaars bekend gemaakt. Opbrengst van deze actie wordt gebruikt om een overkapping te maken boven het te creëren gezamenlijke verenigingsterras.

De zakjes zijn te koop bij De Stadskwekerij in Zaltbommel, tijdens de Bloesemdag van de zelfplukboomgaard 't Straatje op 28 april en op 12 mei tijdens de Geraniummarkt op de markt in Zaltbommel. Het is ook mogelijk om een zakje te kopen door een mail te sturen naar dehoogstezonnebloemvanbommel@gmail.com.

Meer berichten