v.l.n.r.: vrijwilligers Tesfaldet Beyene, Mahmod Jomaa, Mia Jacobs, Johan Koppens, Loes, Cilia Abugewa en Roos en Fieke van den Dungen, die de loterij mee mochten regelen. Foto: Mieke Boelen
v.l.n.r.: vrijwilligers Tesfaldet Beyene, Mahmod Jomaa, Mia Jacobs, Johan Koppens, Loes, Cilia Abugewa en Roos en Fieke van den Dungen, die de loterij mee mochten regelen. Foto: Mieke Boelen (Foto: Mieke Boelen)

Zitbankjes dankzij De Roode Leeuw

De opbrengst van de loterij, die Wielerclub De Roode Leeuw uit Ammerzoden tijdens de jaarlijkse snerttocht organiseert, gaat steeds naar een goed doel. Dit jaar mocht De Ontmoetingstuin bij verpleeghuis Het Zonnelied 620 euro in ontvangst nemen.

door Mieke Boelen

Ammerzoden - Apetrots zijn Roos (11) en Fieke (8) van den Dungen, als ze de cheque aan vrijwilligers van de Ontmoetingstuin mogen overhandigen. Aangemoedigd door hun opa Gerard Danklof, voorzitter van de wielerclub, mochten ze loten voor de loterij verkopen. "Ze vinden het prachtig", zegt moeder Hanneke Danklof. "Niet alleen het verkopen van de loten, maar ook om prijsjes te regelen. Roos deed het woordje en samen hebben ze tweeënvijftig prijsjes opgehaald bij ondernemers in Ammerzoden en Hedel en ook bij particulieren", aldus Danklof enthousiast. Zelf is ze al jaren betrokken bij de passie van haar vader en fietst sinds anderhalf jaar recreatief met een vrouwenclub. "Het is mooi dat de opbrengst van de loterij naar een goed doel gaat, eerder was dat De Samenloop voor Hoop, die hier in het dorp ten bate van de KWF Kankerbestrijding werd georganiseerd en Alpe d'HuZes, die leden van De Roode Leeuw hebben gefietst." Fhreja Deckers, die De Ontmoetingstuin mee heeft ontworpen en nog steeds zorgt dat plannen worden uitgevoerd, juicht de financiële steun toe. "Het gaat zó spontaan met de giften, omdat te zien is wat er wordt gemaakt. Toen we begonnen, kregen we giften van het Oranje Fonds en van Brabant Zorg." Wijzend naar de rode esdoorn. "Die is door de gemeente geschonken. Van plaatselijke bedrijven hebben we hout voor vogelhuisjes gekregen, er is geholpen met verharding van paden en bij activiteiten komen restaurants wat brengen." Volgens Deckers wordt er steeds meer gebruik gemaakt van De Ontmoetingstuin. "Bewoners van Het Zonnelied maken een wandelingetje over het pad; er is bewust gekozen is voor een gele steen, omdat dat voor dementerende bewoners een veilige route is. Ook bewoners van Cello en uit het dorp en spelende kinderen genieten hier." Loes Hofhuis en Cilia Abugewa (10) zijn er regelmatig te vinden. "We waren 'n keer aan het picknicken en toen vroeg Mia Jacobs of we wilden helpen met het spinnenweb. We hebben ook bloembollen geplant en nu komen we spelen, maar we blijven helpen," vertelt Loes.

Jong en oud geniet van De Ontmoetingstuin met de bomen, bloemen, vogelhuisjes, het insectenhotel, de regenboogbloemenborder en het kunstwerk van Freek van Mil omringd door echte zonnebloemen. Fhreja Deckers: "Er zijn nog genoeg plannen. Zo willen we een kas, die in de winter als werkplaats fungeert, en er komt een beweegtuin met toestellen. De gift van de Wielerclub wordt besteed aan zitbankjes."

Meer berichten