Dinsdag zijn twee vrachtwagens vol spullen vertrokken naar Moldavië. Stichting Movu Moldova uit Brakel organiseerde dit transport.
Dinsdag zijn twee vrachtwagens vol spullen vertrokken naar Moldavië. Stichting Movu Moldova uit Brakel organiseerde dit transport.

Hulptransport vanuit Brakel op weg naar Moldavië

Door een enthousiast team van ruim 20 vrijwilligers werd vorige week zaterdag hard gewerkt om twee vrachtwagens vol te laden die komende week voor een hulptransport naar Moldavië zullen vertrekken. De stichting Movu Moldova uit Brakel, die spullen inzamelt voor hulpbehoevende in Moldavië organiseert dit transport. Dinsdagochtend zijn de chauffeurs van Quick Potatoes uit Hedel aan de reis te beginnen.

Brakel - De chauffeurs hopen vrijdag bij de grens van Roemenie-Moldavië te arriveren. Als aan de grens alles voorspoedig verloopt hopen ze zaterdag de eerste goederen te lossen bij het depot het van de stichting in Moldavië.

Maandag en dinsdag zullen de andere goederen gebracht worden bij twee kerken en drie scholen in Moldavië. De scholen ontvangen een compleet nieuwe schoolinventaris die geschonken is door de Reformatorische basisschool uit Waardenburg en enkele andere schoolmeubelen, afkomstig van een basisschool uit Grave en Gorinchem. Daarnaast zijn er 21.000 potjes met conserven mee die geschonken zijn door Baltussen conserven uit Driel en veel aardappelen van Quick Potatoes uit Hedel. De brandstof en andere middelen die nodig zijn voor dit transport werd bijeengebracht door vele bedrijven, kerken en particulieren.

Door veel particulieren is ook kleding en andere materialen ingebracht, dat is ook meegegaan in dit transport. De voorzitter van de stichting, Jan Anton van de Mooren laat weten dat er vooral veel behoefte is naar dekens en matrassen.

In dit hulptransport schittert een mooi stukje samenwerking voor de medemens op zaterdagochtend, als daar de twee vrachtwagens staan. De trailers zijn ter beschikking gesteld door Bram van Tuijl uit Gameren en Vos uit Zaltbommel. Er waren zaterdagochtend ook verschillende heftrucks aanwezig om de vrachtwagens te laden, deze zijn belangeloos beschikbaar gesteld door verschillende Brakelse tuinders.

Het bestuur van de stichting Movu Moldova zal in mei, samen met 11 leden van de GKV uit Waardhuizen ook naar Moldavië reizen om daar hun handen uit de mouwen te steken en hulp te bieden bij het renoveren van een peuterspeelzaal, een waterput en bij enkele hulpbehoevende in hun woonhuizen.

Meer informatie over de stichting kun je vinden op de website www.movu-moldova.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden