Dichters in actie bij een voorgaande PoëzieTourdeWaal. Wil je meer informatie over de tour? Kijk dan op www.tourdewaal.nl.
Dichters in actie bij een voorgaande PoëzieTourdeWaal. Wil je meer informatie over de tour? Kijk dan op www.tourdewaal.nl.

Tourschema PoëzieTourdeWaal 2018

Het tourschema van de PoëzieTourdeWaal is bekend. De dichterstour maakt in zijn vierde editie op zaterdag 5 mei deel uit van het bevrijdingsevenement Tour de Waal. Dit interactieve vrijheidsevenement wordt gehouden aan beide oevers van de Waal. De dichters doen tijdens hun tour een vijftal locaties aan. Ze starten om 13.00 uur en eindigen rond 16.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel met een poëziefinale.

Regio - De dichters houden in duokoppels voordrachten op de locaties. Per locatie is er een serie van drie voordrachten. Het tourschema ziet er als volgt uit:

Tussen 13.00 en 14.00 uur: slot Loevestein en Stroomhuis Neerijnen. Tussen 14.30 en 15.30 uur: kerkje Heesselt, Rossum (Hotel de Gouden Molen/restaurant In Petto). Rond 16.00 uur: poëziefinale aan de Waalkade (voor de Verdraagzaamheid).

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer en organisator van de PoëzieTourdeWaal is de Zaltbommelse dichter Thom Ummels. "De PoëzieTourdeWaal is inmiddels een traditie geworden en we hebben er als dichtersgroep weer veel zin in om zo het totale programma van de Tour de Waal op te luisteren", aldus Thom Ummels.

De dichters
De kerngroep van dichters bestaat naast Thom Ummels uit Leo van der Laan, Esther van Empel en Marcel Vaandrager. Op de eindbestemming Zaltbommel zullen twee gastdichters een voordracht houden: Marion van Rooij en Joep Beliën. Daarnaast is aan prijswinnende scholieren van de dichtwedstrijd van het 4 mei comité Zaltbommel gevraagd hun gedicht voor te dragen.

Thom Ummels is dichter-politicus en organisator van de PoëzieTourdeWaal. Naast dichter is Thom fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Zaltbommel. Hij geeft regelmatig voordrachten en heeft een aantal bundels op zijn naam staan.

Leo van der Laan woont in Bruchem. Hij haalt zijn inspiratie als dichter vooral uit reizen, natuur en religie. Vorig jaar heeft hij zijn tweede dichtbundel uitgebracht met de titel 'Fazant op de vaalt'. Hij was twee keer winnaar van de dichtwedstrijd 'Bakens aan de Waal' van het Stroomhuis in Neerijnen.

Marcel Vaandrager is dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels. Samen met twee anderen vormt hij de theatergroep De Troubabrours.

Esther van Empel woont in Nieuwaal en schrijft al langer gedichten, vaak geïnspireerd door de natuur. Vorig jaar deed ze voor de eerste keer mee aan de PoëzieTourdeWaal en sluit dit jaar weer aan.

www.tourdewaal.nl

Meer berichten