De bekende Waalbroodjes worden ook dit jaar op 5 mei gedropt in de regio.
De bekende Waalbroodjes worden ook dit jaar op 5 mei gedropt in de regio.

Weer Waalbroodjes uit de lucht op Bevrijdingsdag

Tijdens de Tour de Waal zullen ook dit jaar op de middag van 5 mei weer broodjes uit de lucht vallen. De zes locaties zijn onlangs vastgesteld.

Regio - De Tour de Waal bestaat uit zes fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot aan Tiel. Door het inzetten van extra veerponten zijn er kortere routes te fietsen met onderweg van alles te beleven: kunst, poëzie en spannende shows.

Waalbroodjes
De dropping van de speciaal gebakken 'Waalbroodjes' is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Zennewijnen, Dreumel, Rossum en Zaltbommel.

Het verdere programma is per locatie anders. Op drie plaatsen zullen parachutisten landen: Hellouw, Zaltbommel en middenin de vesting van Slot Loevestein. Nieuw dit jaar is een colonne van oude legervoertuigen, die veteranen vanuit Fort Vuren en Tiel zal rijden naar Zaltbommel voor een defilé. De colonne rijdt langs meerdere festivalplekken, onder meer Heesselt dat voor 5 mei zal worden veranderd in een 'kunstoase'.

Volg het complete programma op de website: www.tourdewaal.nl.

Meer berichten