De avondvierdaagse van het Rode Kruis Bommelerwaard wordt gehouden van 22 tot en met 25 mei. Het comité is op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan via avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl.
De avondvierdaagse van het Rode Kruis Bommelerwaard wordt gehouden van 22 tot en met 25 mei. Het comité is op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan via avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl.

De Bommelerwaard kleurt Oranje van 22 tot en met 25 mei

Het Rode Kruis Bommelerwaard houdt van 22 tot en met 25 mei weer de jaarlijkse Avondvierdaagse. Dit jaar al weer voor de 42e keer. Om ook de Nederlandse sporters op verschillende evenementen te steunen heeft de organisatie dit jaar gekozen voor het thema 'Oranje'.

Regio - Ook dit jaar worden er, net als andere jaren, weer vier verschillende plaatsen aangedaan in de Bommelerwaard. De startplaatsen zijn dit jaar op dinsdag 22 mei in Kerkdriel bij De Kreek, op woensdag 23 mei in Brakel bij Huis Brakel, op donderdag 24 mei bij dorpshuis Gerle's End in Hedel en op vrijdag wordt er traditiegetrouw gestart in Zaltbommel bij De Verdraagzaamheid en is de grote finale op de Markt.

De starttijden zijn voor de 5 km om 19.15 uur, voor 10 km om 19.00 uur en voor de 15 km om 18.45 uur. Op de laatste avond starten de 10 en de 15 kilometer wat eerder (10 km om 18.45 en 15 km om 18.15 uur).

De kosten bedragen ook dit jaar 6 euro bij inschrijving voorafgaand aan de start op dinsdagavond.

Rolstoelroute
Voor de rolstoelroute (ook rollators en andere mindervaliden zijn toegestaan) van ongeveer 3,5 kilometer kan men zich via de mail inschrijven: avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl. Op vrijdagavond op de Markt in Zaltbommel kan dan vanaf 18.30 uur de startkaart worden afgehaald bij de witte Rode Kruistent. Kosten zijn 1 euro en daarvoor krijgen rolstoelers een medaille en een consumptie.

Prijzen
Ook worden er weer prijzen uitgereikt aan de groepen of het individuen die de leukste en mooiste bijdrage leveren aan de vierdaagse, dit jaar natuurlijk binnen het thema Oranje. Als extraatje krijgt de winnaar dit jaar ook de wisselbeker uitgereikt. Deze wisselbeker kan worden behouden wanneer dezelfde groep of persoon deze in 10 jaar tijd vijf keer weet te bemachtigen.

Versterking
Het avondvierdaagsecomité is altijd op zoek naar versterking. Dus heb je nog tijd over? Meld je dan aan via avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl en kom helpen. Dat kan bijvoorbeeld ook tijdens de rollstoelroute.

Meer berichten