Een echte Bommelaar

... herinnert zich misschien het stukje een paar weken geleden over Ben Welbie. Het ging over het feit dat hij in een hospice zat, en dat hij hierdoor gedwongen werd om zijn geliefde stadje te verlaten. Een paar dagen na publicatie kreeg ik het volgende berichtje van Ben:

"Hoi Geert, bedankt voor het stukje in De Toren. Ik ben er nog trots op ook."

Ik antwoordde: "Graag gedaan. Wordt er een beetje voor je gezorgd daar? Staat wel goed aangeschreven. Alleen jammer dat het niet in Bommel staat. Geniet er van."

Ben: " Het is super hier Geert. Dit heeft Bommel ook echt nodig en jij kunt er aan mee werken Kul X"

Ik snapte wat hij bedoelde. Met mijn column kan ik mensen wakker maken. Gewone mensen. De politiek. Zakenlui.

Dus bij deze:
Mensen, politiek, zakenleven. Zou het niet fantastisch zijn als er in Zaltbommel een hospice zou komen? Zodat echte Bommelaren, maar ook anderen (want iedereen verdient een fijn einde), in ons mooie stadje van hun laatste levensdagen kunnen genieten.

Ik zou zo 1,2,3 niet weten van wie zo iets uit gaat. Je hebt natuurlijk ruimte nodig. En medici. Maar vooral mensen die er alles aan doen om het de patiënt zoveel mogelijk naar de zin te maken. Maar ik weet wel dat er eerst iemand het idee moet opperen voordat er sowieso iets gaat gebeuren.

Dus bij deze, namens Ben: "Een hospice. Dit heeft Bommel ook echt nodig."

En als ik er via mijn column aan mee kan werken, graag!

Dus mensen, politiek en zakenleven: ik hoor het graag als ik iets kan doen. Voor Ben is het te laat, hij is afgelopen zaterdag overleden. Maar mensenvriend en Bommelaar als hij was, gunt hij iedereen die het nodig heeft, een hospice in Zaltbommel.

.....zeker weten, kul.

Meer berichten