De Hussein Foundation is vorige week begonnen met de bouw van een zelfvoorzienend weeshuis.
De Hussein Foundation is vorige week begonnen met de bouw van een zelfvoorzienend weeshuis.

Hussein Foundation is gestart met bouw weeshuis

Zeven jaar na de oprichting van de Hussein Foundation is de stichting vorige week begonnen met het bouwen van een weeshuis in Burundi. De realisatie van dit eerste gebouw gaat vier maanden duren. Begin 2019 betrekken de eerste kinderen het weeshuis.

Burundi - Het weeshuis wordt in drie fasen gerealiseerd. Het hoofdgebouw, wat op dit moment in aanbouw is, zal de belangrijkste faciliteiten bevatten zoals een keuken, badkamers en een slaapzaal. Door de tweede en derde fase krijgt het gebouw meer ruimte zodat het uiteindelijk 30 weeskinderen en zes moeders onderdak kan bieden. Op den duur zal het weeshuis zelfvoorzienend onder leiding staan van Husseins moeder Honorata Ndirampeza en haar zus Fidela Sindihebura.
Op dit moment is de Hussein Foundation, naast het coördineren van de bouw, bezig met het inzamelen van fondsen voor de realisatie van het tweede en derde gebouw. Dit doen ze onder meer door het organiseren van evenementen zoals het Groot Dictee Bommelerwaard in samenwerking met Rotary Zaltbommel en Lions Bommelerwaard en ondersteuning van het Sint Maartens feest.

Sinds januari 2011 zet de Hussein Foundation zich samen met toekomstig directrice Honorata Ndirampeza in voor het realiseren van een weeshuis. Het doel is om de droom van de in 2010 overleden Hussein Uwimpaye te verwezenlijken: een weeshuis waar wezen veilig op kunnen groeien.

Meer berichten