Ook de molen van Waardenburg doet mee aan de Nationale Molendag op 12 mei. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd.
Ook de molen van Waardenburg doet mee aan de Nationale Molendag op 12 mei. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd.

46e Nationale Molendag op zaterdag 12 mei

Op 12 en 13 mei 2018 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!', naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. In Gelderland doen zo'n 100 molens mee. Voor kinderen is gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen.

Regio - Veel molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Een greep uit de geopende molens in de regio:

De Poldermolen in Waardenburg, Veerstraat 22, is geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De molen draait, maalt en Ook kun je daar een rondleiding volgen.

De Blauwe Reiger, Waalbandijk 249 in Haaften, is geopend op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Ook kun je daar een rondleiding volgen, is er een doorlopende videovoorstelling over molens en zijn er diverse meelproducten te koop.

De Achterste (of Laaglandse Molen), aan Zeek 40 in Hellouw is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De molen draait en er wordt een film vertoond over de geschiedenis van de polder en de functie van de molen daarin. Ook kun je een rondleiding volgen.

Sara Catharina, Kievitsham 20 in Hoenzadriel, is zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt een er een rondleiding volgen en er is een springkussen.

Vento Vivimus, Molenstraat 22 in Hurwenen, is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De molen draait en maalt en je kunt er een rondleiding volgen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, is er een expositie en wordt er een film vertoond.

De Hoop, Molenstraat 17 in Zuilichem, is geopend op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. De molen draait en je kunt er een rondleiding volgen. Ook is er een expositie.

Poldermolen Zuilichem, aan de Meidijk 15, is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De molen draait en maalt en je kunt er een rondleiding volgen. Ook is er een expositie en een verhalenverteller aanwezig.

Voor kinderen ligt er bij elke deelnemende molen een gratis Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes.

Kijk op molens.nl voor alle deelnemende molens.

Meer berichten