Deelnemers van de fietstocht worden om 13.00 uur ontvangen door de boswachter van Staatsbosbeheer met koffie en gebak op Slot Loevestein in Poederoijen. Meer informatie vind je op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.
Deelnemers van de fietstocht worden om 13.00 uur ontvangen door de boswachter van Staatsbosbeheer met koffie en gebak op Slot Loevestein in Poederoijen. Meer informatie vind je op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Bijzondere fietstocht op zondag 3 juni

Staatsbosbeheer organiseert tijdens het Mooi Linieland-evenement op zondag 3 juni een bijzondere fietstocht. De boswachter neemt bezoekers mee in de omgeving van het Munnikenland, waarin natuur en de Nieuwe Hollandse Waterlinie centraal staan. De tocht begint en eindigt bij Slot Loevestein en koffie en gebak is inbegrepen. Deze middag kun je ontdekken hoe sterk de band is tussen water, natuur en geschiedenis.

Poederoijen - Rondom Slot Loevestein is water altijd een sterk aanwezig element geweest. Sinds kort krijgt de rivier hier de ruimte, waardoor we in dorpen en steden droge voeten houden. In de 19e eeuw werd water als verdedigingswapen ingezet om de bewoners te beschermen. Met het ingenieuze systeem van De Nieuwe Hollandse Waterlinie kon het land van Muiden tot de Biesbosch onder water gezet worden. Zo werd Holland beschermd tegen de vijand.

Nieuwe Hollandse Waterlinie
In het landschap van nu zijn elementen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog steeds zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de vele forten, die bijna allemaal te bezoeken zijn. Maar wie ziet ook de kleinere objecten? En inunderen (onder water zetten) doen we soms nog steeds. Dat gaat namelijk heel goed samen met het beheren van de natuur en daar barst het van in het Linielandschap!

Informatie
De fietstocht in en om het Munnikenland wordt gehouden op zondag 3 juni. Deelnemers worden om 13.00 uur ontvangen door de boswachter van Staatsbosbeheer met koffie en gebak op Slot Loevestein in Poederoijen. Rond 16.00 uur is hier de afsluiting met een verfrissend drankje. Neem je eigen fiets mee. De fietstocht is ongeveer 15 km en ook geschikt voor kinderen. Aanmelden is niet nodig. Kosten voor dit speciale Mooi Linieland-arrangement bedragen 8,50 euro per persoon.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Mooi Linieland
Het weekend van 2 en 3 juni staat het waterlinielandschap centraal tijdens Mooi Linieland. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante 'openluchtmuseum' rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was. Kijk op www.mooilinieland.nl voor alle activiteiten.

Meer berichten