Wensstichting SHAMAJO organiseert op woensdag 20 juni de SHAMAJO-Cruise. Ruim 300 VIP's, begeleiders en vrijwilligers vanuit jachthaven Van Gent Watersport in luxe sloepen en prachtige jachten richting Heusden.
Wensstichting SHAMAJO organiseert op woensdag 20 juni de SHAMAJO-Cruise. Ruim 300 VIP's, begeleiders en vrijwilligers vanuit jachthaven Van Gent Watersport in luxe sloepen en prachtige jachten richting Heusden. (Foto: Jos Kaldenhoven)

SHAMAJO-Cruise op woensdag 20 juni

Wensstichting SHAMAJO organiseert, in samenwerking met Van Gent Watersport uit Kerkdriel, de SHAMAJO-Cruise. De cruise vindt plaats op woensdag 20 juni.

Kerkdriel - Wensstichting SHAMAJO organiseert deze dag voor (ernstig) meervoudig gehandicapten en voor mensen met een verstandelijke beperking. Normaal gesproken komen zij niet toe aan een dergelijke ervaring vanwege hun beperkingen. Maar nu zijn zij de VIP's op de cruise. De boottocht is zoveel mogelijk aangepast aan de handicaps. Op deze manier kan iedereen op zijn of haar eigen manier intens genieten.

Wat is er te doen?
Wat is er allemaal te doen tijdens de cruise? Ambassadeur en zanger Danny Smoorenburg zorgt voor een feestelijk begin van de dag. Na het openingswoord door burgemeester Henny van Kooten vertrekken ruim 300 VIP's, begeleiders en vrijwilligers vanuit jachthaven Van Gent Watersport in luxe sloepen en prachtige jachten richting Heusden. Zo'n armada van schepen is een indrukwekkend gezicht. In Heusden gaat het gezelschap aan wal om pannenkoeken te eten bij De Pannekoekenbakker.

De veiligheid van de deelnemers staat voorop vandaar dat de tocht plaatsvindt onder escorte van de Reddingsbrigade uit Oss. Daarnaast staat er een arts stand-by.

Aanmelden
Voor deze boottocht dien je je vooraf aan te melden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Jan de Jongh: jandejongh@shamajo.nl. Aanmelden kan tot 1 juni. Deelname bedraagt 27,50 euro. Eén VIP mag één gratis begeleider meenemen.

Naast de inzet van vele betrokken vrijwilligers wordt de cruise mede mogelijk gemaakt door Van Gent Watersport, Waterfeesten.nl, De Pannekoekenbakker Heusden, Waterpolitie Tiel, Reddingsbrigade Oss, Bistro 'In Petto' uit Rossum en particuliere donateurs en bedrijfspartners.

Kijk voor meer informatie op de website: shamajo.nl/evenementen/cruise-boottocht-gehandicapten-2018

Meer berichten