De taxaties die Molendijk verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.
De taxaties die Molendijk verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. (Foto: )

Taxateur Arie Molendijk naar Sint Maartenskerk

Wie een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit denkt te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto's, ansichtkaarten of prenten kan op 2 juni langskomen bij de Sint Maartenskerk in Zaltbommel voor een taxatie bij taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

ZALTBOMMEL - Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan. In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met Arne Steenkamp, directeur van Veilinghuis Burgersdijk & Niermans in Leiden, en Marc Claeys.

Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot circa 10 boeken. Waaronder ook series als één item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

De taxatie is op zaterdag 2 juni van 13.30 tot 16.00 uur in de Sint Maartenskerk aan het Kerkplein. Meer informatie over Arie Molendijk op:

www.molendijkboeken.nl

Meer berichten