Foto:

Vlinders in de klas

Groep 6 van CBS De Leiboom in Zaltbommel staat op het grasveld naast hun school rondom de vlinderbak. Er zijn twee vlinders uit hun pop gekropen en nu mogen de kinderen de vlinders vrijlaten. Eén vlinder krijgt met een penseeltje een duwtje en daar vliegt ook hij de vrijheid tegemoet. Twee leden van de vlinderwerkgroep Natuurwacht Bommelerwaard, Lot en Gerda, hebben in groep 6 en 7 een aquariumbak met poppen, rupsen en eitjes neergezet. Ze hebben in beide klassen een les gegeven over vlinders.

ZALTBOMMEL - Het doel is om kinderen te leren goed voor vlinders te zorgen. En daarvoor moet je eerst wat weten over vlinders. De juffen van beide groepen hebben een vlinderhoekje ingericht met materiaal van de vlinderwerkgroep.

De aandacht van de kinderen is meteen gevangen door de vlinderbak. Daar kunnen lessen en plaatjes niet tegenop.

Daarom nemen Lot en Gerda groep 6 mee op vlinderexcursie in het Kloosterwiel, op loopafstand van school. Heel veel vlinders zijn er helaas niet te zien, maar er is genoeg moois om over te vertellen. De spinselnesten van de stippelmot oogsten veel bewondering. Ze zien ook een nest van de processierups: gauw doorlopen maar.

Het vlinderproject op De Leiboom loopt nog tot half juni, dan zijn de laatste rupsen uit de bak vlinders geworden. Rond die tijd start hetzelfde project op OBS De Spelwert, maar dan bij twee kleuterklassen. De vlinderwerkgroep hoopt volgend voorjaar op twee andere scholen het vlinderproject op te starten.

Meer berichten