Eline Smits met pony Rieboy.
Eline Smits met pony Rieboy. (Foto: )

3e editie Concours Hippique

Voor de derde keer hield Paardensportvereniging De Gelderse Boys op 26 en 27 mei in Ammerzoden het Concours Hippique Kring Hart van Brabant, die vijf wedstrijden verdeelt voor afvaardiging naar Brabantse kampioenschappen.

Door Mieke Boelen

AMMERZODEN - Terwijl 340 pony- en paardenruiters ruiters van verenigingen, die zijn aangesloten bij Kring Hart van Brabant op het zonovergoten buitenterrein deelnemen aan spring- en dressuurwedstrijden, is de wedstrijdcommissie in het secretariaat druk in de weer. "Wij zijn onderdeel van het evenement en om één geheel te krijgen, organiseren wij de wedstrijden die hier gehouden worden, waarbij veel leden en hun familie hebben mee geholpen", zegt Evy van Tiel (23). Nina Verheyen (25) vult aan: "Het kost veel energie, want we zijn er maandenlang mee bezig, maar met dit concours, waar jong en oud kan genieten, zetten we onze mooie vereniging met mooie faciliteiten op de kaart."

Op de eerste dag komen ponyruiters aan bod. Zo trots als een pauw komt Fina van Kasteren uit Lithoijen met een grote beker van het terrein af. "Die heb ik met m'n pony Moos met dressuur gewonnen, overal doe ik aan wedstrijden mee en win nu voor de tiende keer een prijs", zegt het tienjarig ruitertje, dat lid is van De Maaslanders. Voor de zestienjarige Eline Smits van de Jan van Amstel Vereniging uit Schijndel is het eveneens een spannende dag, want het is haar eerste wedstrijd in de klasse M. "De overgang van de ene klasse naar de andere is moeilijk", zegt moeder Tilly. "'t Is een prima eerste ritje en als ouder ben je altijd trots. Daarbij heeft het paard lang in de warmte gestaan en is ook moe, maar daar houd je rekening mee door extra water te geven."

Meer berichten