Foto: Jurjen Poeles

Erfgoedfestival is begonnen!

Het erfgoedfestival Over Grenzen is vorige week knallend van start gegaan met een Spel Zonder Grenzen op de Markt in Arnhem. Acht teams uit de vier kwartieren van het oude hertogdom Gelre gingen de sportieve strijd met elkaar aan. De gemeente Arnhem ging met de beker naar huis. De gemeente Scherpenzeel behaalde een prachtige tweede plek. In de Eusebiuskerk in Arnhem werd de vierluik-expositie 'Vier kerken, één verhaal' officieel geopend.

ARNHEM - Deze expositie over de opkomst, de glorie en de ondergang van het hertogdom Gelre is ook te zien in Nijmegen (Stevenskerk), Zutphen (Walburgiskerk) en Roermond (Munsterkerk). In het Huis der Provincie is de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' geopend. Deze is tot en met 13 juni gratis te bezichtigen.

Het Erfgoedfestival Over Grenzen loopt nog tot en met 22 juli in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordrijn-Westfalen (D). Deze gebieden vormden ooit samen het hertogdom Gelre. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het festival biedt ruim 200 activiteiten waaronder tentoonstellingen, theatervoorstellingen, fiets- en wandelroutes en leuke kinderactiviteiten.

Het complete programma is te vinden op erfgoedfestival.nl/agenda.

Meer berichten