De vastevleugelvliegers met schaalmodellen van een onder andere MIG29 en Piper Cubs tot aan ultrasnelle Funjets met snelheden van 350 kilometer per uur. foto: Arnold van der Linden
De vastevleugelvliegers met schaalmodellen van een onder andere MIG29 en Piper Cubs tot aan ultrasnelle Funjets met snelheden van 350 kilometer per uur. foto: Arnold van der Linden (Foto: Arnold van der Linden)

Open dag The Flying Dutchman

Modelvliegclub The Flying Dutchman heeft afgelopen zondag haar open dag gehouden, waarbij bezoekers kennis konden nemen van de verschillende aspecten van modelvliegen.

BRUCHEM - Tijdens de dag waren er doorlopend vliegers actief met onder andere vliegtuigen, helikopters en racedrones. Tevens was er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de vliegers om meer te weten te komen over hun hobby.

De helikopterpiloten gaven demo's met het 3D-vliegen en de dronepiloten hadden een waar parcours uitgezet waarbij ze met FPV (first person view, waarbij je met een bril op door een camera op de drone kijkt) de hindernissen van poortjes en vlaggen trotseerden.

De vastevleugelvliegers vlogen met een diversiteit aan toestellen; van schaalmodellen van een onder andere MIG29 en Piper Cubs tot aan ultrasnelle Funjets met snelheden van 350 kilometer per uur.

Ook waren er drones aanwezig die gebruikt werden voor filmen en foto's en waar het publiek ook door een bril mee konden kijken.

Voor de kinderen was het mogelijk om hun eigen meegebrachte knuffel met een vliegtuig een rondje te laten vliegen en daar was grote belangstelling voor. De kinderen vonden het geweldig om hun knuffel door het luchtruim te zien vliegen.

En ondanks het mooie weer regende het toch in Bruchem, maar dan wel snoepjes. Met drie vliegtuigen werden snoepjes over het veld uitgestrooid die door de aanwezige kinderen opgeraapt konden worden.

Wie interesse heeft in modelvliegen kan kijken op de website www.modelvliegclub.nl of langskomen bij het vliegveld aan de Kookweg in Bruchem.

Meer berichten