Bij aanvang mogen de ruimten worden versierd met slingers en ballonnen, na de officiële opening kan er worden gedanst inclusief dansles, gezongen, karaoke, geschminkt, foto’s gemaakt en bekeken, en voor een persoonlijk gesprekje is er een heuse waarzegster. foto: Harald Zomers
Bij aanvang mogen de ruimten worden versierd met slingers en ballonnen, na de officiële opening kan er worden gedanst inclusief dansles, gezongen, karaoke, geschminkt, foto’s gemaakt en bekeken, en voor een persoonlijk gesprekje is er een heuse waarzegster. foto: Harald Zomers (Foto: Harald Zomers)

Discoboot vaart uit 'Op Avontuur'

Een spetterend feest met leeftijdgenoten, een lange zomeravond varen op de Maas, de Discoboot vaart uit op vrijdagavond 15 juni om 19.00 uur vanaf de Zandstraat in Kerkdriel en meert om 23.00 uur weer aan. Tieners vanaf 11 tot ongeveer 17 jaar worden uitgenodigd mee te varen.

Door Mirjam Duijts-As

KERKDRIEL - Het is al weer vier jaar geleden dat pastor Stefan Schevers in contact kwam met de eigenaar van partyschip Dormani/Columbus. Stefan had wel iets met varen maar zijn zeilbootje was te klein om voor een grotere groep iets te kunnen betekenen. Toen Frank van Terwisga aanbood voor de tieners te willen gaan varen, was de deal snel gemaakt. De nieuwe pastoor Roland Putman omarmt graag het initiatief en samen met het relatief jeugdig team willen zij voor de vierde keer op rij er een mooi feest van maken met als thema ‘Op Avontuur’.

Voor de rooms katholieke Heilige Franciscusparochie is de discoboot een manier om te kunnen aansluiten bij de leef- en belevingswereld van tieners. “Heel graag willen wij deze groep jonge mensen ondersteunen en bemoedigen op hun weg naar de volwassenheid. Door het jaar heen gebeurt dat onder andere in de vormselwerkgroepen waarna de tieners gevormd kunnen worden, enigszins te vergelijken met de belijdenis in de protestante kerken. Ook is er in de Bommelerwaard de jongerengroep Squad4Js, die iedere maand een keer onder deskundige leiding bijeenkomt om de jongeren te helpen richting te geven aan hun levensvragen. Hoe fijn is het dan ook, dat steeds vaker de verschillende kerken in de Bommelerwaard elkaar weten te vinden, zeker op het gebied van jeugd- en jongerenwerk en dat zij elkaars initiatieven ondersteunen. De discoboot is zeker ook bedoeld als een oecumenisch project en bestemd voor kinderen van alle gezindten.”

Het zal zeker weer een geslaagde avond worden. Aan de organisatie, vijf man sterk, zal het niet liggen. De vijfkoppige leiding staat garant voor een programma wat recht doet aan de behoeften van de tieners; een goede mix tussen activiteiten en gewoon lekker chillen.

Bij aanvang mogen de ruimten worden versierd met slingers en ballonnen, na de officiële opening kan er worden gedanst inclusief dansles, gezongen, karaoke, geschminkt, foto’s gemaakt en bekeken, en voor een persoonlijk gesprekje is er een heuse waarzegster.

De kosten bedragen 4 euro inclusief één drankje, vervolgdrankjes zijn te koop op de boot, snoep, chips en zoutjes zijn inbegrepen. Uiteraard mogen de financiën geen beletsel vormen, wat kan worden aangegeven bij de aanmelding.

Veiligheid staat bij een boottocht voorop. Zo zal er een passagierslijst worden aangelegd. Daarom bij voorkeur vooraf aanmelden: op squad4js@
katholiekbommelerwaard.nl

Meer berichten