Groot feest voor Hedel dat door Patrick Janse op 2-0 is gekomen. Even was er discussie of de vrije trap wel echt doel had getroffen omdat de bal door het net ging. Foto: Wout Pluijmert
Groot feest voor Hedel dat door Patrick Janse op 2-0 is gekomen. Even was er discussie of de vrije trap wel echt doel had getroffen omdat de bal door het net ging. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

DSC pissig na uitschakeling

Voor WNC en DSC is de nacompetitie na de eerste ronde voorbij. Voor Roda Boys/Bommelerwaard, Alem, Jan van Arckel en Hedel gaat de kans op promotie nog even door.

door Wout Pluijmert

WAARDENBURG - De verre reis naar de stad Groningen betekende voor WNC meteen het eindpunt van de promotiedroom naar de hoofdklasse. Een vroege rode kaart voor doelman Arjan Kaasjager luidde een lastige middag in voor de ploeg van trainer Cor Prein. Groningen maakte na rust maximaal gebruik van de man-meer-situatie. Dat had ook te maken met de personele omstandigheden bij de Waardenburgers, die al niet volledig naar het Noorden afreisden en na rust ook nog eens topscorer Willem-Paul van der Heijden zagen wegvallen. Normaal gesproken maakt de naar SteDoCo vertrekkende Vincent Verheul het verschil dan, maar ook hij was niet helemaal fit. Voor WNC redde invaller-doelman Jesse Kok de ploeg voor rust nog door een strafschop van Jamie Walstra via de lat uit het doel te ranselen. Na een paar kansen van WNC, waaronder een bal op de lat, werd VVG sterker en kopte Giovanni Salvo na 62 minuten de 1-0 binnen. Tim van der Molen miste vervolgens de tweede strafschop voor VVG. Van der Molen was in de 79e minuut wel succesvol: 2-0. Twee minuten later werd het 2-1 door Michael Soepnel. VVG kwam echter niet meer in de problemen en Salvo bepaalde in de slotseconde de 3-1 eindstand. DSC voelde zich uit bij Schijndel bestolen door de scheidsrechter. Veel van zijn beslissingen vielen in het nadeel van DSC uit, dat door Bas Vos al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen. In de slotfase van het duel kreeg Schijndel volgens heel DSC een strafschop cadeau, waarna er verlengd werd. Daarin ging de bal nogmaals op de stip en ook daar werd door DSC vraagtekens bij gezet, 2-1.

Meer berichten