Music in the Backyard is een kleinschalig, gemoedelijk popfestival dat een podium biedt aan zowel lokaal talent als opkomende artiesten uit de rest van het land. foto: Koert Hup
Music in the Backyard is een kleinschalig, gemoedelijk popfestival dat een podium biedt aan zowel lokaal talent als opkomende artiesten uit de rest van het land. foto: Koert Hup (Foto: Koert Hup)

Music in the Backyard in Kindertuin

De vijfde editie van Music in the Backyard is op zaterdag 9 juni vanaf 15.00 uur in de Kindertuin in Zaltbommel. Dit jaar maakt de winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter zijn opwachting.

ZALTBOMMEL - Music in the Backyard festival is een jaarlijks terugkerend festival in de achtertuin van Zaltbommel: de Kindertuin. Een kleinschalig, gemoedelijk popfestival dat een podium biedt aan zowel lokaal talent als opkomende artiesten uit de rest van het land.

Dit optreden komt voort uit samenwerking tussen de organisaties. Leuke bijkomstigheid is dat de winnaar van dit jaar, Glenn Foreman, zijn eerste optreden na de bekendmaking op Mitby speelt. De verwachting is daarom ook dat er meer muziek liefhebbers van buiten de Bommelerwaard getrokken gaan worden.

De line-up bestaat onder andere uit: Benjamin Fro, Supermoon, Lisa Nora, Hypergoods, Home for Supper en Rogier Pelgrim. Naast artiesten uit heel Nederland zijn er ook een aantal lokale acts te bewonderen.

Het festival gaat geopend worden door de winnaars van Cambium Star On Stage genaamd Eline en de feesttoeters’. Ze spelen covers van Pink Floyd en The Pixies. Deze talentenjacht komt tot stand door een samenwerking tussen Cambium College en Music in the Backyard.

Na dit optreden vertonen de dansers van Bommelse groep DDC Out of the Box hun kusten en later op de dag kunnen de aanwezige bezoekers luisteren naar de Bommelse band Spot On.

Naast een professionelere line-up heeft de organisatie dit jaar voor het eerst haar eigen catering op zich genomen. Voorgaande edities gingen er veel bezoekers de binnenstad in om een hapje te eten.

Door een uitgebreid menu dat bestaat uit onder andere verse friet, broodje biologische hamburger van de barbecue, huisgemaakte loempia's en pitabroodje falafel hoopt de organisatie de bezoekers dit jaar op het festivalterrein te houden.

Verder is volgens de organisatie gebleken dat het festival zeer geschikt is voor kleinere kinderen die zich hebben kunnen vermaken op het springkussen en de Minifiësta. Er wordt geschminkt, gesprongen en gelachen. De organisatie raadt ouders wel aan te denken aan gehoorbescherming.

Om Music in the Backyard voor iedereen toegankelijk te houden, vraagt de organisatie geen entree. Wel is een vrijwillige bijdrage welkom.

Kijk voor meer informatie, de timetable en een impressie van het festival vorig jaar op de website van Music in the Backyard: musicinthebackyard.nl.

Meer berichten